Munkahely, wc, evés idő?
Az unokahúgom egy nagyobb Spár-ban dolgozik pénztárosként,és döbbentem hallgattam,hogy nem engedik ki őket wc-re.
6-7 órákat húznak le ott a pénztárban szünet nélkül és ha valaki mondjuk 2-3 óránként elmenne mosdóba,ahogyan az normális,ha valaki megiszik napközben másfél-2 liter vizet,akkor meg vannak fenyegetve elbocsájtással és nincsen senki aki addig lecserélje.
Közben még sokkolva is vannak,mert emberekkel foglalkoznak,akik meg alapból lenézik a pénztárost,ha valakinek visszaszól egy kötekedőnek aki anyázik nekik-minden egyes nap minimum 3 ilyen van elmondása szerint-vagy egy rossz indalatú vevőnek,akkor elbocsájtják.
A munkaidő alatt 1x van pihenő,10 perc alatt kell megoldaniuk az evést és a wc-t.
A kérdésem-
Egy jogszabály érdekelne erre vonatkozólag,hogy a dolgozó mennyi időnként mehet el mosdóba és mennyi ideig ehet,mert amit mesét az nekem eléggé középkori bánásmódnak tűnik és ha kilép,akkor megpróbálom rábeszélni egy feljelentésre,vagy valamire ezek ellen a rabszolga tartók ellen a munkaügyi bíróságon.
Ha nem tetszenek neki a munkakörülmények, akkor szépen mondjon fel és keressen más munkát!
Ennyi!
Az ásványvízről jut eszembe.
Elolvastam a munkahelyi követelményeket és csak fél literes ásványvíz lehet a pénztárban a pénztárosnál.
Egy nap ugye 2x jön ki kb,úgyhogy egyértelműen azért van,hogy ne pisiljenek.
Többen írtak itt elég tájékozatlan dolgokat.
1.A főnököt beültetni,meg számon kérni.
Aki ott van főnök áruházvezető az áruházban az ugyanolyan rabszolga,nem tehet ezekről.
A Magyar vezérigazgatót lehetne elővenni hazaárulásért,amiért hagyja a saját népét ilyen kiszipolyozni és megalázni.
2.A másik baromság,hogy a költséghatékonyság miatt nem fizetik meg őket.
Ausztriában egy Lidliben 4100eurót keres ugyanaz a pénztáros,aki itthon 200eurot.
100km a különbség.
Ott senki nem menne el ennyiért dolgozni,itt meg lehet csinálni,mert gyarmat vagyunk.
Konkrét megoldást nem tudok neked kérdező,de hogy miért van ez,miért tehetik ezt meg velünk a külföldi multik azt ebből a beszélgetésből megértheted-
Ha még kérdés lenne:
Ha kell, mész a wc-re.
Ha emiatt kirúgnak, ott a munkaügy bíróság.
A tévedések elkerülésére, a mosdóhasználat a munkaidő része, munkabér jár az időtartamára. Természetesen a munkáltató vitathatja hogy túl sokat vagy ott, de ezt bizonyítania kell. Ha én az étkezési szüneten kívül kimegyek 3x, akkor kimentem 3x, nincs reklamáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!