Munkahely, wc, evés idő?
Az unokahúgom egy nagyobb Spár-ban dolgozik pénztárosként,és döbbentem hallgattam,hogy nem engedik ki őket wc-re.
6-7 órákat húznak le ott a pénztárban szünet nélkül és ha valaki mondjuk 2-3 óránként elmenne mosdóba,ahogyan az normális,ha valaki megiszik napközben másfél-2 liter vizet,akkor meg vannak fenyegetve elbocsájtással és nincsen senki aki addig lecserélje.
Közben még sokkolva is vannak,mert emberekkel foglalkoznak,akik meg alapból lenézik a pénztárost,ha valakinek visszaszól egy kötekedőnek aki anyázik nekik-minden egyes nap minimum 3 ilyen van elmondása szerint-vagy egy rossz indalatú vevőnek,akkor elbocsájtják.
A munkaidő alatt 1x van pihenő,10 perc alatt kell megoldaniuk az evést és a wc-t.
A kérdésem-
Egy jogszabály érdekelne erre vonatkozólag,hogy a dolgozó mennyi időnként mehet el mosdóba és mennyi ideig ehet,mert amit mesét az nekem eléggé középkori bánásmódnak tűnik és ha kilép,akkor megpróbálom rábeszélni egy feljelentésre,vagy valamire ezek ellen a rabszolga tartók ellen a munkaügyi bíróságon.
Minden Sparban van vagy 10 pénztár, de persze csak 1-2-t működtetnek, hogy ezzel is megspórolják a többiek bérét.... szemét dolog.
"...A munkaközi szünet időzítését a munkáltató határozza meg, de a törvény megköveteli, hogy legalább három, legfeljebb hat óra munkavégzést követően kell kiadni. A szünet céljához igazodóan tehát nem lehet a munkaidő elejére, vagy végére időzíteni a kiadását. A munkaidő 4. és 7. órája közötti időszakra akkor is kötelező 20 perc szünetet biztosítani, ha a munkáltató több részletben biztosítja a munkaközi szünetet..."
Kötelező a szünet, ahogy előttem írták.
Remélem valaki feljelenti őket.
nem spár, nem most volt...
velem is játszották ezt, nem bepisiltem, csak ott volt a vérfolt a széken (hülye voltam és fiatal, ne málltam a sarkamra)...következő hónapban mázlim volt, mert pont a vevői mosdóknál ültem, elnézést kértem a kedves vevőktől, 20-an álltak sorban kb és kimentem betétet cserélni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!