Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha férjem halála előtt mindent...

Ha férjem halála előtt mindent az én nevemre íratott ami a vagyona volt, akkor örökölhet-e az első házasságából született gyermeke?

Figyelt kérdés
A történet annyi röviden,hogy a férjem sajnos,halálos beteg volt és ennek tudatában úgy döntött még a halála előtt, ügyvéd előtt leíratta, mindent az én nevemre írat.Nekünk van 2 közös gyermekünk,akik még kiskorúak.Van egy lánya az első házasságából,akivel évek óta nem tartotta a kapcsolatot,a viszonyuk nagyon megromlott egyéb dolgoknak,személyeknek köszönhetően.Nem szerette volna azt,ha ő részesedik a vagyonából,ezért döntött így.Igaz,hogy mivel mindent az én nevemre íratott,így a nagylány már nem kap semmit?
2013. dec. 8. 22:15
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az elso hozzaszolohoz...

Apam detto ugyanez.

2013. dec. 8. 23:41
 22/42 anonim ***** válasza:
18%
Jaj szerintem meg apukát sem kell elítélni.Én is ismerek ilyen apát. Ő pl azért kötött eltartási szerződést a második házasságából született gyerekkel,mert az elsőnek már váláskor otthagyta a fél lakást.Miért ne járna úgyan annyi a második gyereknek is.
2013. dec. 8. 23:47
 23/42 anonim ***** válasza:
40%
Mondjuk még ha járna is a lakásból is valami tulajdoni rész akkor is neked mint özvegynek élet hosszig tartó haszonélvezeti jogod van. Haszonélvezeti jog magasabb mint a tulajdoni jog, így amíg te meg nem halsz addig a lány még a lábát se teheti be a tulajdonába.
2013. dec. 9. 00:05
 24/42 anonim válasza:
64%
Ja a férj döntött így, te biztos nem manipuláltad egyáltalán, hogy csak a te gyerekednek járjon valami. Undorító vagy, hogy kisemmiznéd azt a lányt.
2013. dec. 9. 00:13
 25/42 anonim ***** válasza:
94%

3: Ez nem érdemtelenségi ok. Érdemtelenségi ok az, ha pl. az életére tör.

A neten fellapozhatod az öröklési rendet.

Végrendelet ezt úgy módosítja, hogy 50%-ig teljesül a végrendeleti akarat, és 50%-ban a törvényes öröklési rend.

Az alatt nem tudom, mit kell érteni, hogy nevedre iratta. Ez mit jelent? A végrendeletben foglaltakat? Ajándékozási szerződést? Mit?

2013. dec. 9. 00:16
 26/42 anonim válasza:
62%
Olyan vicces, amikor fogalma sincs valakinek, hogy kinek ír, csak nyomja a hülyeségét, hogy elvált anyuka. Ezen csak röhögni tudok igazából. Ja és a megboldogult férjt is az veszi a szájára, aki akarja, attól, hogy nem él, nem lesz szent.
2013. dec. 9. 00:17
 27/42 anonim ***** válasza:
38%

# 24/25

Kérdezd már meg mennyit foglalkozott a gyerek a beteg apjával. Hányszor vitte el orvoshoz, kezelésre, hányszor cserélte rajta a sz..os pelenkát, hány orvosnak fizetett hálapénz, hogy törődjenek is vele, hányszor ment el neki patikába? Nem ám csak az örökséget kell nézni.

2013. dec. 9. 00:17
 28/42 anonim ***** válasza:
86%
13: Mindig van hagyatéki tárgyalás, csak akkor nem, ha a hagyaték nagyon kis összegű személyes holmi és ingóság. az összeghatárt nem tudom.
2013. dec. 9. 00:18
 29/42 anonim válasza:
50%
Szerintem pont annyiszor, ahányszor az apuka megcsinálta ezeket neki.
2013. dec. 9. 00:18
 30/42 anonim ***** válasza:
19%

Persze mert te ott volt 20 éve és pont tudod is.

Érdemtelenséget meg ha a bíróság állapította meg akkor nincs min vitázni. Azért nehogy már jobban tudják itt mint a bíróságon.

2013. dec. 9. 00:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!