Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon miért elfogadot...

Magyarországon miért elfogadott eljárás az, hogy válás után a gyermeket/gyermekeket az anyának ítéli a bíróság?

Figyelt kérdés
2013. dec. 4. 20:20
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
4%
sajna ez a fele fele csak a törvény betűje, de nem a gyakorlat
2013. dec. 4. 20:49
 12/28 anonim ***** válasza:
95%
Mert a legtöbb férfit akkor kezdi el igazán érdekelni a gyereke, amikor válnak. Amíg mindennap foglalkozhatna vele, addig sokkal izgalmasabb egész este a számítógépen szórakozni. Így aztán nyilvánvaló, hogy a gyerek elsősorban az anyához kötődik.
2013. dec. 4. 20:56
 13/28 anonim ***** válasza:
4%
Mert Magyarországon lehet egyedül otthon az anya 3 évig sehol nincs ez a luxus, aztán szépen a nagy többség kisajátítja a gyereket, meg még gyed alatt elválnak, hogy biztos nekik ítéljék. Rafkosak a magyar nők.
2013. dec. 4. 20:58
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Mert egy ferfi altalaban(!) nem olyan emocionalis, mint egy no. Anya jobban megerti, azt ha "Davidka inkabb Zsuzsikaba szerelmes", mint apa. Persze ez nem torvenyszeru, vannak kiveteles esetek, akkor a birosag is ugy itel.
2013. dec. 4. 21:01
 15/28 anonim ***** válasza:
94%
Egyszer már leírtam, de ismétlés a tudás anyja: Magyarországon az estetek túlnyomó többségében nincs gyermekelhelyezési per, mert a felek szépen megegyeznek abban, hogy a gyerekek az anyánál maradnak. A bíróság csak akkor szól bele, ha nincs ilyen egyezség, ilyenkor kb. 60 százalékban az anya, 40 százalékban az apa javára döntenek. De ez a ritkább.
2013. dec. 4. 21:04
 16/28 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem az a normális,hogyha egy gyerek az anyukájával nevelkedik.Az meg még normálisabb,hogy x éves kor után megkérdezik tőle,hogy kivel szeretne élni.Szóval mi is a gond?Meg a gyereknek nem frizbinek kéne lenni,hogy ide-oda dobálják,hanem egy megbecsült,szeretett gyereknek.

Nem értem,hogy sokan miért nem értik,hogy a gyereknek úgyis két szülője van,ha azok nem együtt laknak.

A FÉRFIAK MIÉRT NEM BÍRJÁK AZT,HA NEM ŐK GYŐZNEK?Vajon ennyire teljesítményorientáltak?Maximalisták?

És akkor hol marad a szeretet?Szerintem az anyánál.

Majd amikor tolófájásaik lesznek a férfiaknak,akkor majd megértjük őket abban,hogy a gyereküket akarják.

2013. dec. 4. 21:10
 17/28 anonim ***** válasza:
Megjött a napi betevő "Miért mindig az anya kapja a gyereket" kérdés.
2013. dec. 4. 21:10
 18/28 anonim ***** válasza:
54%

"Szerintem az a normális,hogyha egy gyerek az anyukájával nevelkedik"

Miért lenne normális? Pont ugyanúgy tudja egy apa is nevelni gyereket.

2013. dec. 4. 21:12
 19/28 anonim ***** válasza:
93%

Sógornőmék csináltak az oviban egy felmérést, név nélkül. az apukák 95!!!!! %-a nem tudta megmondani, hogy hívják a gyerekorvost, milyen lázcsillapító van otthon vagy hogy mi a gyerek jele az oviban.

Na, hát kb ilyen arányban nem is kapják meg a gyerekeket váláskor. (és nem, nem vagyok elvált)

2013. dec. 4. 21:15
 20/28 anonim ***** válasza:
Persze utolsó pont a közben töltötték ki miközben nem mentek a gyerekért oviba. Csak egy kicsit ellenmondásos.
2013. dec. 4. 21:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!