Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogi úton mit lehet tenni a...

Jogi úton mit lehet tenni a lent kifejtett esetben ha nem fizet ki a munkaadó?

Figyelt kérdés
Alkalmi munkavállalóként dolgoztam és letelt a szóban meghatározott fizetési határidő, viszont fizetést nem kaptam. Állítólag bírságot kapott az üzlet és nem tudja odaadni a fizetésem. Hogyan tudok jogi úton érvényt szerezni a fizetési igényemnek? Cégbíróság foglalkozik ilyen ügyekkel?
2013. nov. 23. 07:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Semmit, ha nem volt szerződésed és nem voltál bejelentve. Ilyenek a magyar vállalkozók.
2013. nov. 23. 07:33
 2/7 anonim ***** válasza:
39%
Húzzuk már le onnan azt a magyart: Ilyenek a vállalkozók.
2013. nov. 23. 08:02
 3/7 anonim ***** válasza:
Kérdezö, ha te adsz a munkáltatóval szóban megkötött dologra, ha belementél, akkor így jártál. MINDEN munkával, bérrel stb kapcsolatos dolgot írásban KELL rögzíteni.
2013. nov. 23. 08:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Volt munkaszerződésed? Akkor fizetési felszólítás - fizetési meghagyás, esetleg munkaügyi per.

Fordulj ügyvédhez.

Ha nem volt szerződés: ezt buktad.

2013. nov. 23. 10:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Előzőt kijavítanám, hogy felszólítás nem kell, azonnal mehet az fmh.
2013. nov. 23. 11:10
 6/7 A kérdező kommentje:

Munkaadó elmondása szerint be voltam jelentve mert jelenléti ívet írtam és azt állítólag vitte a könyvelőhöz is. Gondolom azért ez sem garancia arra hogy valóban be voltam jelentve?

Viszont tényleg semmilyen papírt nem írtam alá.

2013. nov. 23. 12:04
 7/7 anonim ***** válasza:

5-ös, szerintem te csak ne javítgass ki engem.

Jogász vagy? Munkajoggal foglalkozó ügyvéd?

Mert, ha bíróságra kerül a dolog, és nem is szólította fel a fizetésre, akkor bizony nem tett eleget az együttműködési kötelezettségének...

2013. nov. 23. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!