Kötelezhetnek-e kártérítésre?
Ma suliban nagyszünetben fociztunk haverommal, egyszer csak kapu mögött átfutott pár kölyök, már átfutottak amikor lőttem, de valahogy külsővel találtam el a labdát, és eltalátam az egyik gyerek fejét és leesett a szemüvege, amiből kiestek a lencsék, és meghajlítódott a keret. Most az a helyzet, hogy azt gondolják, hogy szándékosan tettem, sajnos nem tudom bizonyítani, hogy nem, bár ők sem, hogy de... :hmmm?:
A kérdésem az lenne, hogy kötelezhetnek-e kártérítésre?
Tanulóbiztosítás?
Szerintem nem vagy olyan profi, hogy így eltaláld.
Gondolom nem tilos focizni szünetben, tanári felügyelet elvben adott...
Ha rendeltetésszerűen használtad a pályát (pl. nem keresztbe játszottatok, stb.), akkor a vétkesség hiányában nem lehet megállapítani a kártérítési felelősséged.
Viszont, ha pl. a kapu mögött nincs védőháló, és ott esetleg mások tartózkodhatnak, akkor az iskola felelőssége szerintem már megállapítható.
"sajnos nem tudom bizonyítani, hogy nem"
Ez nem így működik. Annak kell bizonyítani, aki állít valamit. Ő azt állítja, hogy szándékosan történt. Akkor neki kell ezt bizonyítania.
Te nem állítasz semmit, neked megfelel a mostani állapot, tehát hogy nincs semmi, a világ simán megy a maga útján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!