Egy szerencsétlen munkanélkülit kötelezhetnek arra, hogy folyószámlát nyisson, mert csak akkor kapja meg a 22,800, - Ft-os segélyét?
Miért lenne olyan felháborító? Könyörgöm, a 21. században élünk. Egy költségvetési intézmény gazdasági vezetője vagyok, el sem tudjátok képzelni, mennyivel több munka és nagyobb hibalehetőség van a készpénz-forgalommal. Mi is éppen arra törekszünk, hogy minimális legyen a készpénzforgalom az intézményeinkben.
A bankszámlára pedig akkor is szükséged lesz, ha nem leszel munkanélküli, mert fizetést csak arra kaphatsz, legalábbis a cégek csak utalással fizetnek. De ilyen hozzáállással nem is nagyon fogsz munkát találni, persze egyszerűbb a "segílyt" felvenni.
Idáig nem ez volt,de ha ez igaz akkor ez már az aljasság.Ha bármi tartozása van az illetőnek,akkor búcsút mondhat a segélyének,a bank könyörtelenül levonja a végrehajtó utasítására.Aztán ebből a hatalmas pénzből még fizetheti is a számlavezetési díjat,és még mit tudom én mit talált ki a kormány.
"Én így szeretlek Magyarország"
2-es
A bankszámlára csak olyan embernek van szüksége,akinek bőséges forgalma is van rajta.Gondolom neked is.De akinek annyi a bevétele,hogy fizetéstől fizetésig vegetál,valamint a fizetés napon kénytelen az egészet kivenni mivel fizetnivalói vannak-annak az embernek semmi szüksége a "jótékony bankok"-ra.
Hogy segélyezett,ehhez gondolom semmi közöd nincs.Valószínüleg jogosult a bérpótló juttatásra,ha tetszik neked, ha nem.Még te is lehetsz munkanélküli,ebben a változó világban.
Legyen szép az estéd..
Nekünk már pár éve pedig igy megy számlát kellett nyitni.
Egyedül a közmunkával em voltam most kibékülve mindenhéten minek fizetnek aztán baszogatják az embert ha nem veszi fel rögtön csak 2 hét után.
#2-nek! Kedves gazdasági vezető!
A hozzáállásommal nem hiszem, hogy probléma lenne, a kérdésemben egy családtagom átmeneti problémáját írtam le.
Én gépészmérnök vagyok, 50 éves és szerencsére "segíly"-re nem volt még szükségem. Mindenesetre nem esett jól, hogy a feltett kérdésem alapján véleményt mondtál az életvitelemről és a munkához való hozzáállásomról. Egy kicsit több empatikus készséget elvártam volna, bár lehet, hogy a te szakmádban erre nincs szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!