Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Levideózhatok közterületen...

Levideózhatok közterületen bárkit?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogyha mondjuk valakivel összetűzésbe keveredek és én felveszem mobilra az arcát, illetve a viselkedését, azt utána feltehetem-e a youtubera? Nem sértem-e ezzel meg a személyisége jogait? Illetve milyen következménye lehet ennek?

2013. nov. 17. 15:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Levideózni jogodban áll, de bárhol nyilvánosságra hozni tilos - igenis, ezzel a személyiségi jogait sértenéd meg. (Még igazánból megmutatni sem lenne szabad másnak).

Ha nem akarsz igen komoly büntetést, akkor mondj le az ötletröl.

2013. nov. 17. 16:00
 2/9 anonim ***** válasza:
pedig feltöltheti jutubra ha az embert felismerhetetlenné teszi, tehát ha nem tudni, hogy ki az az ember a videón, akkor a személyiségi jogai nem sérülnek.
2013. nov. 17. 16:15
 3/9 A kérdező kommentje:

És akkor ezzel a videóval mivan?

http://www.youtube.com/watch?v=0sVWb3Uawlg

Ebben szereplek? Akkor feljelenthetem a srácot mert visszaélt a személyiségi jogommal?

2013. nov. 17. 17:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Kb 200+ ember van a videóban 0:40-től látszanak arcok, meg az egész videó alatt.
2013. nov. 17. 17:43
 5/9 anonim ***** válasza:

Van valami jogszabály az olyan felvételekre amin tömegek szerepelnek, az kicsit más. Nem célzottan egy embert filmeznek.

Ha csak annyi, hogy sétálsz rajta egy fél másodperc erejéig, akkor kár pörögni rajta.

Van benne pár rész ahol rendes felvételek vannak ahol egy ember szerepel arccal, de ott valszeg kértek rá engedélyt.

2013. nov. 17. 18:16
 6/9 tomala ***** válasza:

Az úgynevezett tömegfelvételen szereplőktől nem kell hozzájárulás, hogy a felvételt róluk nyilvánosságra hozzák. Ott, ahol a felvétel középpontjában egy, vagy néhány személy arca van, elvileg kellene hozzájárulást kérni, de sokszor azért nem teszik, mert a delikvens vagy meg sem tudja, hogy szerepel ilyen videóban, vagy ha igen, akkor sem fog belevágni egy bonyolult bírósági procedúrába azért, hogy a készítőkkel kiszúrjon, miközben ő maga ebből nem profitál semmit.

Ahhoz, hogy kártérítést is kapj ezért, kárt kell bizonyítani, ami aligha egyszerű.

2013. nov. 17. 19:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Ellopta a lelkedet! Kérd vissza!
2013. nov. 18. 02:01
 8/9 anonim ***** válasza:
Én 12:46-tól látszom. Én vagyok a pilóta.
2013. nov. 18. 02:02
 9/9 A kérdező kommentje:
És milen büntetést kaphatok hogyha levideózok valakit és a beleegyezése nélkül felrakom youtubera? És persze feljelent. Mi lehet a következménye?
2013. nov. 22. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!