Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Este hány órától számít...

Este hány órától számít csendháborításnak ha zongorázom?

Figyelt kérdés
Van, hogy késon érek haza, és csak nyolc- kilenc óra korul van idom és energiám zongorázni, alkalomadtán hegedulni(mondjuk ez utóbbit jobban igyekszem mellozni az esti órákban :D). A kérdés az, hogy ez hány óráig etikus, hol húzzam meg a határt?

2013. nov. 3. 20:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

A csendháborítást helyi rendelet szabályozza, így arra nem tudunk válaszolni.

Viszont figyelmetlenség véleményem szerint már este 8 körül az ilyesmi, ugyanis az már igencsak este, és zavarhat másokat.

2013. nov. 3. 20:56
 2/13 A kérdező kommentje:
Koszonom.
2013. nov. 3. 20:59
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kisbabám van, és 8 körül fektetem le aludni. És bizony nem örülnék, ha a szomszédom akkor kezdene zongorázni.
2013. nov. 3. 21:03
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
Megszűnt a csendháborítás, helyette a nyugalomhoz való jog van,az viszont 0-24-ig, úgyhogy bármikor megkérhetnek, hogy ne bazseválj.
2013. nov. 3. 21:09
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Panelban illene hangszigetelni a szobát, ha ilyesmivel foglalkozol.
2013. nov. 3. 21:12
 6/13 Salamon Bálint ***** válasza:
100%
Ha nem tudsz zongorázni, akkor 0-24-ig zavar.
2013. nov. 3. 21:24
 7/13 anonim ***** válasza:
1%

Este 10-ig nyugodtan zongorázhatsz. Gondolom, nem vered hangosan a zongorát. Hegedülni pedig kimehetsz a konyhába is.

Amikor én laktam panelban, sokkal jobban zavart a TV-k hangja, mint valamelyik lakótárs zongorázása. Erre egy kisbaba sem ébredhet fel. Hacsak nem szoktatták síri csendre.

2013. nov. 3. 21:25
 8/13 anonim ***** válasza:
80%
A csendháborítás időtartama házirendenként eltérő, de ha etikai szempontból nézed, akkor illetlenség este zongorázni. Főleg, ha a házban mondjuk kisbaba van, vagy olyan, aki hajnalban megy dolgozni és ezért korán fekszik. Ilyenkor egyébként szokás megbeszélni a körülötted lakókkal és ha részükről oké, akkor lehet. Ha nincs köztük olyan, akinek konkrét dolog miatt különösen fontos, hogy nyolckor már csend legyen, akkor szerintem meg tudod velük beszélni, mert a te helyzeted is érthető.
2013. nov. 3. 21:31
 9/13 anonim ***** válasza:
3%

"Amikor én laktam panelban, sokkal jobban zavart a TV-k hangja"

Na, én is attól kapok idegbajt. Ezerszer zavaróbb, mint bármi más. Akik leszavazták ezt a választ, szerintem életükben nem laktak még panelban. Vagy ha igen, az nagyon jól volt szigetelve, ami elég ritka.

2013. nov. 3. 21:34
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
NINCS időkorláthoz kötve a csendháborítás. Bármikor el tudod követni, ha zavar valakit.
2013. nov. 3. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!