Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A Penny Market-ben ma délután...

A Penny Market-ben ma délután "kirabolt" a pénztárosnő. Mit tegyek? Illetve, hogyan mondjam el a családnak?

Figyelt kérdés

Bp.-en a pesti úton lévő Penny Marketben a pénztárosnő többször is lehúzta ma délután a bankkártyámat egymás után, majd azt mondta, hogy nem működik a terminál. Így kénytelen voltam kp.-ben kifizetni a 4.900 Ft-ot.

Viszont régebben, -amikor benzinkutaknál gyakori volt, hogy többször is lehúzták a bankkártyákat-, óvatosságból előfizettem sms-ben történő banki értesítésre, így a parkolóban már jöttek is egymás után a banki sms-ek, hogy még kétszer levonták egymás után az 4.900 Ft-ot. Természetesen ennyivel csökkent mindkét esetben a fennmaradt egyenlegem.

Rögtön visszamentem, de a pénztárosnőnek állt még feljebb és mindent arcátlanul letagadott. A telefonértesítésre meg azt mondta, hogy azt én is küldhettem magamnak.

Végül beírtam kínomban a panaszkönyvbe.

De még akkor is magaslóról beszélt velem.

Szerintetek mit tegyek?

Vertek át már titeket is üzlet pénztárában?

#bankkártya #Penny Market #kártyalehúzás
2013. okt. 24. 19:59
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
78%

Már a bank is érzékelni szokta az ilyesmit, és maguktól vissza szokták utalni a 2. rövid időn belül levett, megegyező összeget.

Gondolom, a kp-s fizetésről van blokkod, a kivonatodon meg ott lesz a másik kettő összeg.

Ezekkel írjál nekik szépen egy levelet, és szólítsd fel őket, hogy fizessék neked vissza a kétszer (ha addig a bank nem utalna vissza egyet, ha mégis, akkor egyszer) 4.900,- Ft-ot.

2013. okt. 24. 22:28
 22/26 A kérdező kommentje:

Ma voltam a bankban.

Ki van nyomtatva az egyenleg, hogy kétszer is levonták.

Természetesen a kp.-s blokk is meg van.

A Pennynél már reklamáltam, a jövő hétre ígérték a választ.

2013. okt. 25. 19:31
 23/26 szántóvető ***** válasza:
72%
örülök hogy nem hagytad magad.ezután fogsz odamenni vásárolni?
2013. okt. 25. 19:35
 24/26 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Nem tudom, hogy ki nullázta le a válaszodat, én mindenkinek zöldet adtam.

2013. okt. 26. 19:25
 25/26 A kérdező kommentje:
A zöldem után, most átváltott 26%-ra.
2013. okt. 26. 19:26
 26/26 anonim ***** válasza:

Nem háborogni kell hanem cselekedni. Kártyás vásárlásra charge back mindenképp jó, aztán a bankok és a bolt majd egyeztetnek egymással.

És igenis elmaradott aki nem használ kártyát. Többek között azért is mert azt hiszi baja lehet ilyen helyzetből. Pedig nem lehet, csak tudni kell mit kell tenni, milyen jogaid vannak. Készpénzes vásárlás sokkal kockázatosabb. Könnyebb lopni, hamis pénzzel simán átverhető egy laikus átlag ember stb.

2015. jan. 19. 04:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!