Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A Penny Market-ben ma délután...

A Penny Market-ben ma délután "kirabolt" a pénztárosnő. Mit tegyek? Illetve, hogyan mondjam el a családnak?

Figyelt kérdés

Bp.-en a pesti úton lévő Penny Marketben a pénztárosnő többször is lehúzta ma délután a bankkártyámat egymás után, majd azt mondta, hogy nem működik a terminál. Így kénytelen voltam kp.-ben kifizetni a 4.900 Ft-ot.

Viszont régebben, -amikor benzinkutaknál gyakori volt, hogy többször is lehúzták a bankkártyákat-, óvatosságból előfizettem sms-ben történő banki értesítésre, így a parkolóban már jöttek is egymás után a banki sms-ek, hogy még kétszer levonták egymás után az 4.900 Ft-ot. Természetesen ennyivel csökkent mindkét esetben a fennmaradt egyenlegem.

Rögtön visszamentem, de a pénztárosnőnek állt még feljebb és mindent arcátlanul letagadott. A telefonértesítésre meg azt mondta, hogy azt én is küldhettem magamnak.

Végül beírtam kínomban a panaszkönyvbe.

De még akkor is magaslóról beszélt velem.

Szerintetek mit tegyek?

Vertek át már titeket is üzlet pénztárában?

#bankkártya #Penny Market #kártyalehúzás
2013. okt. 24. 19:59
1 2 3
 1/26 A kérdező kommentje:
Az egyik ott álló vevő azt mondta, hogy állítólag ilyen-olyan pénztári túlszámlázásokkal pótolják a hiányt, ill. saját zsebre "dolgoznak".
2013. okt. 24. 20:02
 2/26 anonim válasza:
91%
Ilyenkor egyből a főnökkel kell beszélni. Hívd fel most a bankot, hogy hány tranzakció volt és mennyi pénzt vontak le. Majd ha tényleg többször vonta le a pénzt akkor menj vissza és ne az eladóval beszélj, hanem egyből a boltvezetővel beszélj. Ez nem így működik, hogy majd abból él meg.
2013. okt. 24. 20:07
 3/26 anonim válasza:

És ezt te csak úgy hagytad? Ha nincs külön kiírva hogy pénztártól való távozás után, reklamációt nem fogadunk el, én addig el nem mentem volna onnan, míg nem beszéltem egy üzletvezetővel vagy valami bennfentessel. Ha még egy 1000 Ft-ról beszélnénk azt mondom jóvan afelett még hunyorítva, de szemet hunyok fölötte de (ha jól értelmezem) te most 15 000 Ft-ot fizettél 5 helyett? Normális vagy, hogy ezt te csak úgy elnézed?

Kár egyébként, hogy Magyarországon még nem vezették be az "új" bankkártyás fizetési módszert pont az ilyen esetek elkerülésére...

2013. okt. 24. 20:09
 4/26 A kérdező kommentje:
Már ilyenkor nincsen senki a bankban.
2013. okt. 24. 20:10
 5/26 anonim ***** válasza:
73%
Menj be a bankhoz, kérj kivonatot a tranzakciókról, majd a blokkal sétálj be a boltba és addig verd az asztalt, amíg vissza nem utalják a pénzedet. Mondjuk az is biztos, hogy én addig el nem megyek a boltból, amíg ki nem fizetnek..
2013. okt. 24. 20:11
 6/26 A kérdező kommentje:
Igen, a 4900 Ft helyett, kb 15ezer Ft-om bánja, mert ugye még ott van az sms-ek díja is, bár az most nem számít.
2013. okt. 24. 20:12
 7/26 anonim ***** válasza:
3%
Ugye ezt te sem gondolod komolyan? A készpénzt azért nem tudja lenyúlni, mert beteszi a kasszába. Ha nem rakná bele, akkor hiánya lenne. Amit a kártyádról vontak le az meg hogy kerülne hozzá? A pénztárosnak semmi érdeke nincs abban, hogy téged így átverjen. Gondolom kaptál egy készpénzes blokkot, viszont kártyásat nem. A bankba kell bemenni és intézkedni. Ők majd ellenőrzik, hogy nem jogos a kártyás "fizetés" és a bankszámládra visszakapod a pénzt. Egyébként még az sem biztos, hogy valóban leemelték a számládról a pénzt (még akkor sem, ha kaptál róla SMS-t).
2013. okt. 24. 20:12
 8/26 A kérdező kommentje:

Azt nem tudom, hogy hogyan oldják meg a pénz kivételét, de, hogy a bentlévő többletnek megfelelő árut hazaviheti és nem lesz nyoma.

Amúgy már többször volt, hogy hozzáütöttek még "véletlenül" pl. egy műag.zacskót, vagy más árucikket.

2013. okt. 24. 20:17
 9/26 anonim válasza:
68%
24 órás telefonos ügyfélszolgálat van minden banknál. Hívd fel őket, jóvá fogják írni.
2013. okt. 24. 20:24
 10/26 anonim ***** válasza:
82%
Papírt nem nyomtatott a gép? Szokott akkor is, ha sikertelen a tranzakció, csak ilyen szöveggel. Amúgy videókamera biztos veszi a pénztárat. Menjél a főnökhöz és ha nem kapod vissza a pénzed, fenyegesd meg őket a rendőrséggel. Utána tegyél feljelentést.
2013. okt. 24. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!