Szerintetek is felhaborito, hogy egyes esetekben tul keves
buntetest szab ki a magyar birosag?
Figyelt kérdés
Tudom vannak esetek mikor eltuzott eveket kapnak emberek pl egy lopasert, egy enyhe onbiraskodasert, vagy mas dologert kap valaki 6-8 evet. Vannak hibak e teren a magyar jogban. De szamomra legfelhaboritobb, amikor eroszakos buncselekmenyekert, gyilkossagert, vagy pedofiliaert 5-6 evvel megussza a vadlott. Velemenyem szerint egy elore megtervezett brutalis gyilkossagért felhaboritoan keves az a maximum 25 ev amit kiszabhatnak. Ez egy vicc!! Ugyanakkor nem erositem azt a tabort sem, akik halalbuntetest hoznanak vissza. Szerintem kovetni kene az amerikai peldat miszerint: gyilkossagert,pedofiliaert,nemieroszakert, jarja az eletfogytiglan! De nem ilyen 25 ev aztan esetleg szabadlabra helyezni. Tenyleg elete vegeig tartson. Es ha estleg nem beszamithato, beteg ember, akkor a mentalis betegeknek fenntartott bortonben eletfogytiglan mivel veszelyes a tarsadalomra nezve. Most majd irjak egy paran, hogy az mennyi penzbe kerulne az allamnak. Szerintem megeri. Most neztem a kekfeny egyik multhonapi adasat az interneten. Egy undorito embernek nem nevezheto hazaspar sexualisan hasznalta a 11 eves lanyukat eveken keresztul. Tonkre tettek szegeny kisgyerek eletet nem beszelve maga a tenyrol, hogy milyen szornyu. Es volt pofaja a bironak 9 evet adni a szemet embernek. Ilyeneken kiakadok. Az a szemet 8-9 ev mulva kint lesz es ugyan ugy eli majd az eletet. Ehhez mit szoltok? Jol van ez igy?
Biztos vagyok benne, h hasonlo buncselekmenyt hajtottal vegre valamikor, vagy egy rokonod van bortonben egy ilyen tettert. Itt vegeztem is veled. Utoljara leirom. Az ilyen ember, az nem ember! Eletfogytig!
Ijesztő vagy kérdező ezzel a gyűlölettel, bosszú vággyal. Ráadásul ha jól sejtem nem is személyes ügy miatt van hanem csak úgy? Örülök, hogy nem te hozod a törvényeket!
Csak egy dolgon gondolkozz el: muszáj mérlegelés legyen, nem kaphat minden gyilkos legsúlyosabb büntetést. Gondolj csak bele, hogy az még több gyilkosságot eredményezne!! Hiszen ha nincs enyhítő körülmény akkor "már minden mindegy" alapon a gyilkosok logikus döntése lesz, hogy minden lehetséges szemtanut is megölnek.
Ezt akarod?
Nem, én sem követtem el semmit, nem is ismerek ilyen. De azt tudom, hogy nem létezik tökéletes megoldás a problémára. Selejtes emberek mindig léteztek és fognak, akiket semmilyen törvényekkel nem tudsz szabályozni. Viszont a jelenlegi még mindig jobb mint a te bosszú vágyó elved.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!