Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Polgári peres eljárás. Mit...

Polgári peres eljárás. Mit jelent ez pontosan?

Figyelt kérdés

Volt egy szabálysértési ügy amiben én voltam a tanú és feljelentést tettem egy emberke ellen. Most már ott tart a dolog, hogy a határidőre nem teljesítette a vissza fizetést és ennyit mondanak a bíróságon, mivel felhívtam őket, hogy vigyem polgári perre. Meghogy segítenek meg ilyesmi.

Hogyan van ez?

2013. okt. 18. 12:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

JA, és tisztázzuk:

büntetőperben NEM foglalkoznak kárral, csak bűncselekménnyel! Ott NEM mondják ki, hogy azt vissza kell adni, vagy bármi ilyesmi (lehet, jogilag nem is kártérítésről lenne amúgy szó, attól még, hogy a Kérdező ezt a kifejezést használta!!), hacsak nem jelentett be polgári jogi igényt a perben.

2013. okt. 19. 09:56
 12/14 A kérdező kommentje:

Értem. De most akkor közjegyző, ügyvéd vagy végrahajtó. Kihez forduljak. Minden ingyenes? Ha állítólag behajtják. Ez a csávóka amúgy azért nem ijjed meg mert tudja hogy ha egy ilyen procedúra elindul pár ezer forintért senki nem fog ügyvédezgetni meg ilyen per olyan per stb-be belemenni, hisz ha nem fizeti vissza akkor sincs semmi gond. Élheti nyugodtan az életét.

Bakker, de ezzel utat nyitnak neki újra, ha én hagyom veszni a dolgot, ki tudja még hány emberrel játsza el ugyan ezt kis pénzekkel. Mivel kaptam a határozatot hogy ő kicsoda, micsoda és hogy már nem ez az első hasonló esete...

Nem értem mit kell még ennyire fényezni a dolgot. Hónapok, évek telnek el addig is lóbálja a lábát bűntudatlanul, és csal ki pénzt másoktól!

2013. okt. 19. 14:36
 13/14 A kérdező kommentje:
Honnan találhatnék rá még arra a másik emberre/emberekre is akiket ő megkárosíthatott. Ők hol tartanak már vele szemben? Miért zajlik egy ügy ilyen lassan Mo-n? Kétségbe vagyok esve, hogy bíróság ide vagy oda annyit ér hogy megjön a levél fogja a papírt kibasssza a kukába azt vigyorog egy jó nagyot!
2013. okt. 19. 14:38
 14/14 anonim ***** válasza:

Mivel közelebbit nem írtál, így nem tudjuk megmondani, hova fordulj pontosan. (Mekkora a tartozás, milyen szakaszban van az ügy, pontosan mi volt a döntés...)

Egyik sem ingyenes.

2013. okt. 19. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!