Polgári peres eljárás. Mit jelent ez pontosan?
Volt egy szabálysértési ügy amiben én voltam a tanú és feljelentést tettem egy emberke ellen. Most már ott tart a dolog, hogy a határidőre nem teljesítette a vissza fizetést és ennyit mondanak a bíróságon, mivel felhívtam őket, hogy vigyem polgári perre. Meghogy segítenek meg ilyesmi.
Hogyan van ez?
JA, és tisztázzuk:
büntetőperben NEM foglalkoznak kárral, csak bűncselekménnyel! Ott NEM mondják ki, hogy azt vissza kell adni, vagy bármi ilyesmi (lehet, jogilag nem is kártérítésről lenne amúgy szó, attól még, hogy a Kérdező ezt a kifejezést használta!!), hacsak nem jelentett be polgári jogi igényt a perben.
Értem. De most akkor közjegyző, ügyvéd vagy végrahajtó. Kihez forduljak. Minden ingyenes? Ha állítólag behajtják. Ez a csávóka amúgy azért nem ijjed meg mert tudja hogy ha egy ilyen procedúra elindul pár ezer forintért senki nem fog ügyvédezgetni meg ilyen per olyan per stb-be belemenni, hisz ha nem fizeti vissza akkor sincs semmi gond. Élheti nyugodtan az életét.
Bakker, de ezzel utat nyitnak neki újra, ha én hagyom veszni a dolgot, ki tudja még hány emberrel játsza el ugyan ezt kis pénzekkel. Mivel kaptam a határozatot hogy ő kicsoda, micsoda és hogy már nem ez az első hasonló esete...
Nem értem mit kell még ennyire fényezni a dolgot. Hónapok, évek telnek el addig is lóbálja a lábát bűntudatlanul, és csal ki pénzt másoktól!
Mivel közelebbit nem írtál, így nem tudjuk megmondani, hova fordulj pontosan. (Mekkora a tartozás, milyen szakaszban van az ügy, pontosan mi volt a döntés...)
Egyik sem ingyenes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!