Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Polgári peres eljárás. Mit...

Polgári peres eljárás. Mit jelent ez pontosan?

Figyelt kérdés

Volt egy szabálysértési ügy amiben én voltam a tanú és feljelentést tettem egy emberke ellen. Most már ott tart a dolog, hogy a határidőre nem teljesítette a vissza fizetést és ennyit mondanak a bíróságon, mivel felhívtam őket, hogy vigyem polgári perre. Meghogy segítenek meg ilyesmi.

Hogyan van ez?

2013. okt. 18. 12:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

tanúként neked milyen pénz jár?

ha te pereled be a fizetendőért (keress ügyvédet)

2013. okt. 18. 12:42
 2/14 A kérdező kommentje:

Az hogy feljelentettem még idén januárban egy embert mert interneten keresztül átvert. Elhúzódott elég sokáig és most sem teljesítette a pénz vissza fizetését amire a bíróság kötelezte. Én voltam a tanú. Így jár nekem a pénzem. Ennyi. Vigyem polgári perre. Ez a kérdés. Hogy kell az. Most már a bíróság nem tud ellene tenni semmit majd a polgári pereskedés ami nem tudom mi? Majd már megfogja ijjeszteni és vissza fizeti?

Valaki írja le ha tudja a választ. Köszi.

2013. okt. 18. 12:48
 3/14 anonim ***** válasza:

értem, szóval te voltál a károsult

tehát ügyvédhez mész, elmondod neki a gondod, ő képvisel

a polgári per attól polgári, hogy nem a BTK alá tartozik, nem büntetőügy, hanem azon kívüli peres úton rendezhető ügy mondjuk pl a te kezdeményezésedre ... mindennek költsége lesz, de a költségeket ebben az esetben a bíróság a másik félre fogja terhelni (az ügyvédit is), tehát neked nem kerül pénzbe

2013. okt. 18. 12:55
 4/14 A kérdező kommentje:

Szóval vigyem polgári perre, ami pénzbe kerül és megint nem fogja vissza téríteni mert majd a polgári per is ugyan annyira semmit nem fog érni vele szemben mint az előző per (ami nem tudom milyen per volt) ha ez után a polgári jön.

Nagyon el vagyok keseredve hogy igazából egy kis összegről van szó, de engem rohadtul zavar és kéne az a "kis" összeg is és nem ijjed meg a bíróságtól meg a rendőrségtől sem. Nyugodtan ül cigizik és szarik rá ha jön még egy levél.

Majd a polgári per vajon megijjeszti? Mert akkor nem ölök bele pénzt. Annyira idegesít hogy semmi nincs ingyen! Ez akkor se fogja vissza fizetni a pénzem ha meglátja hogy polgári pertől jön egy papír.

2013. okt. 18. 13:02
 5/14 anonim ***** válasza:

a polgári ügy eljut odáig, hogy elrendelik a végrehajtást ... ebben az esetben már csak az a kérdés, hogy van-e min végrehajtani (vagyontárgy, jövedelem)

és nem, neked nem kerül pénzbe mint írtam

2013. okt. 18. 13:04
 6/14 A kérdező kommentje:
Értem, és a sima büntetőper miért nem jutott eredményre ezt még mindig nem értem. Annak nincs joga elvenni tőle valamit? Meg minek kell nekem ügyvéd? Eltudom én is mondani hogy mi történt.
2013. okt. 18. 13:09
 7/14 A kérdező kommentje:
Olyanokat olvasok, hogy évekig elhúzódik. Áhh nagyon felháborító!
2013. okt. 18. 13:24
 8/14 anonim ***** válasza:
mert a büntető ügynek nem tárgya a kártérítés, csak a btk megsértése (mit tudom én, csalás vagy mi) ... bár az is érdekes, hogy ott is kimondják az okozott kár megtérítési kötelezettségét, aztán sehol semmi
2013. okt. 18. 13:50
 9/14 anonim ***** válasza:

Bíróságon megállapították a bűnösségét és valamennyi kifizetésére felszólították(!!), amit nem teljesített. Ezután csak végrehajtóhoz kell menned, felesleges polgári pert is indítani. (Kivéve ha más követelésed is lenne vele szemben, amit a korábbi határozat nem tartalmaz.)

Nem a bíróság feladata a tartozások behajtása, hanem a bírósági végrehajtóké, akik foglalhatnak, letiltanak...! A végrehajtó költségét meg kell előlegezned, ha van vagyona, jövedelme akkor visszakapod.

2013. okt. 18. 14:18
 10/14 anonim ***** válasza:

Azt jelenti, hogy ez nem büntetőügy, hanem, te pénzt akarsz, tehát nem büntetőfeljelentést kell tenned, hanem keresetet indítani (ha egymillió forint alatti a tartozás, akkor meg közjegyzőnél fizetési meghagyást kiadni) azért, hogy fizesse meg, amivel tartozik.

Fordulj ügyvédhez, ha ennyire nem érted!

(Ill. egymillió alatt közjegyzőhöz)

2013. okt. 19. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!