Mégis meddig kell várni egy polgári peres eljárás tárgyalására?
Figyelt kérdés
Több mint egy éve van beadva az alperes ellen,a kereset levél.Azóta az égadta világon semmi nem történt,hiába sürgetjük.Semmiféle bizonyitás,tanúk,ilyen olyan iratok nem kellenek.Mire várnak?Havonta 50.000 Ft-al növekszik a kárunk,amig a biróság ücsörög az ügyön.2011. márc. 19. 14:47
1/5 anonim válasza:
Egy polgári perben a gyors eljárás olyan ritka mint a fehér holló. Neked mint felperesnek, azaz a "per urának" van bizonyítási terhed. És ha a bíróság el is kezdi a bizonyítékok megtekintését, illetve tanúk meghallgatását, akkor is még nagyon hosszú futamidőre számíthattok! Nem tudom, hogy milyen perről van szó, de például egy "orvosi műhiba" per akár 5-10 évig is elhúzódhat.
2/5 A kérdező kommentje:
2010.márciusában lett beadva a keresetlevél.Egy magántulajdonban levő üzlethelyiségből a bérlő nem hajlandó kimenni,holott az égadta világon semmit sem fizet.Kitenni nem lehet,csak birói engedéllyel amire várunk.Minden ok és indok meglenne,hogy az ingatlant elhagyja,és a törvény mégis vizsgálja,hogy jogos-e vagy sem.A baj,hogy az üzletre,a közösköltséget ami havi 28.000Ft és az önkormányzat felé,a nem lakáscélú üzlethelység utáni adót ugyanúgy kell fizetni,nekünk.
2011. márc. 24. 11:35
3/5 anonim válasza:
Nekem 1999.évtől van polgári peres eljárásom, amiben jogerős ítélet még nincs. Igaz az alperes úgy táncoltatta a bírót ahogy akarta, minden féle lehetetlenséget elfogadott a bíró.
4/5 A kérdező kommentje:
Hát azért ez mégis csak felháboritó.Ülnek rajta mind tyúk a tojáson,ugyanakkor kész tények vannak,az alperes ellen.Neked legalább volt már tárgyalásod,de nekünk még egy sem.
2011. márc. 27. 12:46
5/5 anonim válasza:
Úr Isten! Hát akkor ez lószart se ér... Na akkor én csak hallgassak. BTK per volt már 1 évet húzodott majdnem. Pénzem sehol. Most polgári per lesz belőle ha megélem (23 év es vagyok) szerintem sose kapom vissza a pénzem :S
K..va életbe hogy ez az ország csak élteti a csalókat és a nem munkából élőket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!