Bunkó, agresszív, verekedős szomszédokkal mit lehet csinálni? (lent)
Évek óta rohadt a szomszéd ház fala(amelyik a mi udvarunkra néz) és tetője, oly mértékben, hogy már a leszakadó deszkák is életveszélyesek voltak. 3-szor mentem át szólni az édesanyámmal 3 tulajnak, de közölték, hogy nincs pénzük rá (kívülről persze a legmodernebb szigeteléssel, meg terméskővel van bevonva, az udvaron meg egy hatalmas terráriumban vagy 10 teknőst tartanak, stb.).
Ezután a jegyzőhöz fordultunk, és birtokvédelmi eljárást kezdeményeztünk. Amikor kijöttek helyszínelni, a 3-ból 2 tulaj jelent csak meg, holott a harmadik is otthon volt. Az ügyintéző mondta, hogy akkor majd kényszerítik őket, hogy csinálják meg. Nos nekem is ezzel a "harmadik szomszéddal", egy nővel és a "kedves" lányával van a bajom. A helyszínelés után egy héttel átjöttek, hogy ő hallották, hogy mi a helyzet, erre édesanyám mondta, hogy jobb ha bemennek a tanácsra, az ő érdekük is, mert különben megbüntetik őket. Ezután nem találkoztunk.
Mikor a 2 másik szomszéd felfogadott embereket,hogy csinálják meg a falat, a munkások az ő részüket is megcsinálták. Ma, a munka végén ez a nő és a lánya átjött, és akkor normálisan megkérdeztem, hogy mikor fogják megcsinálni a leszakadó deszkás/gerendás részt, erre a nő meg a lánya elkezdett üvöltözni, hogy mit képzelek magamról, örüljek, hogy ennyit megcsináltak, és nem fogom elvenni a pénzt a nő unokájától. (Holott a nőnek van munkája,a lányának van élettársa, ráadásul a gyerek 5 hónapos, a házuk meg vagy 20 éve így néz ki). Szerintük a magasról leszakadó nagy deszkák nem életveszélyesek, majd aztán azt mondták, hogy lehet, hogy azok, de úgyse sétálunk alattuk. Mondtam, hogy de van 2 kutyám és 2 macskám is, szerintük azok nem számítanak, ergo nyugodtan agyonütheti őket.. a A nőnek a lánya ezek után még háromszor elmondta, hogy nem fogom elvenni tőlük a pénzt, és vigyázzak mert még meg is cibál. Én meg azt hittem rosszul hallok, erre vissza kérdeztem, hogy igen, tényleg? Erre a csaj (finoman szólva elég nagydarab), nekem ugrott, a műkörmeit a kezembe vájta és le akart lökni a földre, mikor próbáltam lefejteni magamról, akkor meg az anyja is rám támadt, és kiabálva ütni kezdett,hogy szálljak le a lányáról, mindezt a házunk kapujában! Erre odaszaladt az édesanyám is, és leválasztotta rólam a két nőt, mire ők közölték, hogy bolond vagyok, vigyázzak magamra, és húzzak be a házamba, ha jót akarok magamnak. Mindezt a munkások szeme láttára, akik csak csóválták a fejüket.
Nos ezek után mit lehet csinálni? Mert hogy még rám fognak támadni az tuti, és valószínűleg akkor, amikor egyedül megyek haza, és van egy olyan sejtésem, hogy a csaj az anyja után a barátját (nagy darab kopasz benga állat) is segítségül hívja, hogy megverjen.
A félreértések elkerülése végett egy 20 éves lány vagyok, tehát, nem egy erős birkózó, aki 3 ember ellen ki tudna állni.
Hétfőn megyünk a jegyzőhöz, hogy elmondjuk a fejleményeket, ott majd megemlítem az esetet. Ezek mellett még lehet valamit csinálni?
Nem "svédek", csak szimplán agresszívek. Amiért szólni mertem nekik, azért megkaptam, hogy "hogy de kinyílt a csipám". Azért mert nem hagyom, hogy ránk/szétrohadjon a házuk, és még ők tesznek nekem szívességet azzal, hogy rendbe hozzák a falat. Meg olyanokat mondtak, hogy mégis mit akarok kacsalábon forgó palotát, holott csak azt szeretnénk, hogy normálisan be legyen vakolva, netán egy sima fehér meszettel lekenjék. Belinkelem, hogy milyen volt a fal, hogy lássátok a "semmiséget":
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!