Mit lehet csinálni az ilyen szomszédokkal?
Már évek óta rohad a szomszéd társasház fala(amelyik a mi udvarunkra néz). Többször szóltunk már, hogy csinálják meg, de mindig csak ígéretek kaptunk... Így ideiglenes módon nádat tekertünk a fal elé, hogy ne látszódjon. Tavaly nyáron átjött az egyik szomszéd (összesen 3-ról van szó), hogy ő megcsinálja a falát, nos azóta is jön... Múlt héten áthívtuk mindhárom szomszédot, hogy ők is lássák, hogy mi a helyzet, de mint mindig most sem fognak semmit csinálni. Nekünk már ebből elegünk van, mert már az ereszük is rohad, így a eső beömlik a kertünkbe, és kimossa a földet és a virágokat. Ráadásul a tetőről is lerohadnak a gerendák, az egyik leszakadt darab kis híján agyoncsapta a kutyánkat.
A másik szomszédjukra is ráépítették a garázst, erre a néni bement a tanácsházára, és kiküldtek egy helyszínelőt. A "kedves" szomszédunk meg lekenyerezte egy üveg borral, és így nem lett komolyabb ügy a dologból.
Nos ezek után hogyan lehet őket "kényszeríteni", hogy csináltassák meg a falukat?
Konkrétan ilyen rossz a helyzet:
A harmadik szomszéd, engedély kért egy szellőzőre, mi megadtuk, csakhogy ablakot csináltatott, és arra se volt képes, hogy normális megcsináltassa:
Elnézést elírtam szóval nem társasház, hanem családi ház 3 tulajdonossal, tehát a házrészek a lakások, így nincs közös költség.
"Gyakorlatilag viszont nem kötelezheted javításra őket, amíg veszélyt nem jelent anyagiakra vagy netán emberéletre. "
Éppen azért írtam, hogy a tetőről lelógó gerenda már leszakadt, csak a szerencsén múlott, hogy nem esett senkire rá.
Azt elfelejtettem megírni, hogy mindössze 5 méteres az udvarunk szélessége, így tényleg erre nézz az összes ablakunk mér évek óta...
A legújabb fejlemény, hogy múlt héten átmentünk a szomszédékhoz, a 3-ból mindössze egy nyitott kaput, a csöngetésre, holott otthon volt mindenki. Az a szomszéd, aki beengedett minket, mondta, hogy megcsinálja, de a másik 2 azzal jött, hogy nincs pénzük. Annyira "nincs", hogy az udvaron vagy 10 teknőst tartanak egy hatalmas terráriumban, meg cigire, piára költenek ezerrel, és a házat kívülről az utcáról, és belülről az ő udvaruk felől is felújították( a legmodernebb hőszigetelés, díszkő, stb.). Az egyik szomszéd lánya konkrétan majdnem nekem ugrott, meg ordítoztak, pedig én a hangomat sem emeltem fel.
A tanácsházán voltunk már, ott az mondták, hogy 15 000 Ft illeték kell kifizetnünk, és akkor kijönnek megnézni a falat, és megbírságolják őket. Még ha lenne fölös 15 ezrünk, akkor sem a mi dolgunk megcsinálni a szomszéd falát.
Van ötletetek, hogy ezek után mit lehet tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!