Ez illegális amit az osztálytársam csinál?
Ha azt előre közölte a kölcsönadáskor, hogy többet és hogy mennyit fog visszakérni és a másik belement, az még elmegy talán bár ahogy az előzőek mondták nagyon "zsidó" és pitiáner, ha üzletszerűen végzi akkor már lehetne illegális, de kiskorú szóval semmi nem lesz belőle.
Viszont ha ezt valaki utólag közölné velem hogy többet kér vissza, akkor egy fillért nem adnék vissza (papírja úgy sincs róla).
100Ft-ért már lehet tollat venni, szóval ez meg hülyeség.
2013. okt. 9. 19:42
12/26 A kérdező kommentje:
Nem közölte előre, amikor ott volt a pénz akkor mondta hogy 90 forinttal több. Tudom, hogy 100 ért tollat is lehet venni de ott az óra közepén írószerszám nélkül nem tudott mit csinálni a gyerek, belement. A szendvicset meg azért árulja többért mert egy kicsit többet "ad" hozzá pl a 100 forintos szalámis szendvicset azért adja 200 ért mert rak bele egy szelet sajtot és elmesél egy történetet, hogy miért éri meg megvenni.
Szerintem csak agymenése van a gyereknek, ne reagáljátok túl...
2013. okt. 9. 20:35
Az elsőt meg lehet támadni elvileg, csak a banális összeg miatt a kutyát nem érdekli, pláne hogy a visszafizetésre sem kényszerít senki nemhogy a kamatéra. A tollas szimplán átkozottul anyagias, a sajtos szenyákra meg ezek szerint mégiscsak van igény.
Nem kényszerít senkit, a saját idiotizmusotok miatt meg nem véd meg senki, ne vegyétek igénybe a szolgáltatásait és akkor le fog állni, ilyen egyszerű.
2013. okt. 9. 20:56
Add vissza az alapösszeget kamat nélkül és ha ugrál mondd neki, hogy pereljen be.
2013. okt. 9. 21:36
16/26 A kérdező kommentje:
Azt tervezem, hogy kölcsönkérek tőle egy tollat azt nem fizetek, egy idő után csak rájön, hogy nem éri meg ha nem fizetünk.
Kövezzetek meg, de én nem sokallok 200 forintot egy tollért egy napra, ha a toll olyan! Egy normális toll 1000 forintnál kezdődik, de az én tollam több mint 4000 forintba került. Biztos, hogy 500 alatt nem adnám kölcsön senkinek, ha nem bízok benne nagyon. Ja és annak, aki drágállja a tollat: 6 éve írok vele, az kb. két hónapra 100 forint. Előtte lévő 100-300 forintos tollaim egyenként nem bírták soha 2 hónapnál tovább, szóval ott tartunk hogy már jobban kijöttem...
2013. okt. 9. 21:45
18/26 A kérdező kommentje:
Nem drága toll volt sima reklámtoll 100 forintnál nem ér többet. És nem egy napra kérte kölcsön hanen arra a kb negyed órára amíg kicsengettek aztán mindenki ment haza.
Nem illegális. Eleve 14 éves, ha a másik olyan hülye, hogy ezért fizet, akkor megérdemli. Helyetekben egyszer jók képen törölném, vagy többet nem kérnék tőle semmit, sőt hozzá sem szólnék. Ti vagytok a buták, hogy ebbe belementek. Miért mit csinál, ha nem adok oda a 400 forintot? Agyonver? Na ne vicceljetek! Az ilyen emberrel nem kell barátkozni.
2013. okt. 10. 07:55
csak nem róla van szó ??
[link]
te meg biztos ő vagy kis árulkodós, büntetés lesz otthon!!!
[link]
2013. okt. 18. 08:07
Kapcsolódó kérdések: