Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A szórólapozás illegális?

A szórólapozás illegális?

Figyelt kérdés
Mármint a belső postaládásra gondolok. Hallottam valamit, hogy mostantól fel lehet jelenteni a szórólaposokat, ha illetéktelenül bemennek a lépcsőházba. Azért kérdezem, mert én bírnám ezt a munkát, csak mi lesz, ha elkapnak és feljelentenek? Mit kaphatok érte?
2013. szept. 26. 10:03
 1/2 anonim ***** válasza:
Hát én munkának nem nevezném. A szórólap, tartalmától függetlenül többnyire valamit rá akar tukmálni olyanokra, kiknek arra nincs szükségük. Tudom, hogy nagy a verseny, de a "termék" eladásának nem ez a módja, hanem a minőség. Azt magától is megtalálja mindenki. Nálunk például a postaládák hatvan százalékára ki van írva, hogy "semmiféle reklámot nem kérek". A postaládák alatt van egy műanyag láda. Aki mégis kap, olvasás nélkül oda dobja. Mára ennyi az "értéke".
2013. szept. 26. 10:08
 2/2 A kérdező kommentje:

Azért csak van neki hatása, ha még mindig nyomatják. :) Pár ismerősöm pont ezekből informálódik a helyi szuper/hipermarket akcióiról. Lehet amúgy azt se tudnák, hogy a hátsó utcában(amerre nem járnak) nyílt egy őket érdeklő üzlet. A szórólap meg felhívja rá a figyelmet, és így olcsóbban vagy új dolgokat tudnak vásárolni.

Na meg ott vannak a víz, gáz, villanyszerelők, duguláselhárítók. Ha az éjszaka közepén eldugul a fajansz és ömlik a barna áldás, akkor nem hiszem, hogy nekiállsz az interneten vagy a tudakozón lekérdezni egy ilyen cég elérhetőségét. Csak fogod és leolvasod a szórólapról(amit előtte kiraktál az üzenőfalra), és már jönnek is.

Lehet, hogy idegesítő a szórólap a postaládában, de egy kis- vagy induló vállalkozásnak egy igen hasznos és olcsó hirdetési forma, mert van 10% akiket igenis érdekel(het) a szórólap tartalma. De ha ezt bedobják a gyűjtőbe, akkor lehet észre sem veszi, mert azt is rendszeresen ürítik a kukába vagy szétfújja a szél.

Egy kis helyi vállalkozásnak meg nem érdemes csak az interneten hirdetnie magát, mert egyrészt a nagyok reklámjai ott is elnyomják, másrészt, lehet hogy a célcsoportja nem használ internetet. Mondjuk a nyugdíjasok. Ők is egy célcsoport.

Na de félretéve a személyes véleményeket: Mit mond a törvény?

2013. szept. 26. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!