Féltestvéremet ki lehet majd rekeszteni az örökségből?
Édesapám 50 évvel ezelőtt elvett egy német nőt. Született egy kislány. A lány kb. 3 éves volt, mikor a szülők elváltak. A nő a gyerekkel együtt visszament Németországba, de elérhetőséget nem hagyott. Mamámék, meg apum mindent megpróbáltak, hogy megtalálják a lányt, de az akkori kor... nem akartak segíteni. Több mint 10 évre rá a szüleim összejöttek. Édesanyám tudott apum lányáról, mert bár a lányhoz nem fértek hozzá, a gyerektartást apumnak fizetnie kellett. Apum rendesen fizetett is.
Ezután megszülettem én, majd a hugom is. Eltelt 20 év.
Nemrég meghalt apum bátyja, így felmerült a kérdés, hogy ha apummal történne valami, a féltestvérem is ugyan olyan örökös lenne mint mi? Apum mondta, hogy csinál végrendeletet amiben kizárja, de apumat ismerve ez a "majd holnap" kategória lesz mindig is.
Így meg nem érzem jogosnak, hogy osztozkodni kellene még valakivel. Ha legalább tartották volna a kapcsolatot, de így... A lány 18 éves koráig kapta a gyerektartást, de sosem volt kíváncsi az apjára. Lehet nem is tudja, hogy más az apja, mint aki felnevelte. Apum később, a rendszerváltás után már nem próbálkozott megtalálni, egy akkorra már felnőtt 30 éves nőt.
Te írtad: "Lehet nem is tudja, hogy más az apja, mint aki felnevelte."
Akkor miért "bántod"?
Lehet nem is tudja,hogy apud az apja,és(ugye írtad,hogy "18 éves koráig kapta a gyerektartást, de sosem volt kíváncsi az apjára.")hogy egyáltalán kapott gyerektartást.
Másrészt meg az is előfordulhat,hogy az anyja azt mondta,hogy az apja eldobta és nem kíváncsi rá.ebben az esetben én sem keresném.Szóval sok dolog állhat a háttérben.Nem értem,miért akarod ennyire kirekeszteni.
Másrészt meg Úr Isten,de pénz centrikus vagy....Apud még él,mégis ezen töröd az agyad? No comment... Inkább örülj,hogy jól van és egészséges.
Igen, örülök neki, hogy 72 évesen velünk van és azt kívánom, hogy a 100. születésnapját is együtt ünnepeljük. A dolog akkor merült fel mint írtam is, mikor két hónapja meghalt a 2 évvel idősebb bátyja. Ha meg nővérem nem tudja, hogy aki neveli, ő nem az igazi apja... tehát abban az esetben a férfi a nevére vette. Tehát 2 apától is örököljön?
Igen is számít, mert én már különköltöztem, de a családi házban él még a hugom, akinek majd jövőre lesz meg az érettségije, még utána szeretne egyetemre menni és utána ki tudja mikorra lesz munkája. Plusz édesanyám, aki jelenleg is munkát keres, mert fél éve szűnt meg a cég, de azóta meg a kora miatt nem alkalmazzák.
Ha (NE ADJA AZ ÉG) történne most valami édesapámmal, akkor anyum és tesóm élhetnének továbbra is a házban, én támogatnám anyagilag őket. Én nem kérnék ebből pénzt, örülnék, ha anyumék így boldogulnak. Viszont így beront a képbe, hogy jönne és vinné a részét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!