Szükség lenne ilyen törvényre?
Figyelt kérdés
Szerintem ha mondjuk megtámadnak az utcán, akkor nem csak azt kéne megbüntetni, aki megtámadott, hanem azt is, aki végignézte anélkül, hogy akár csak a rendőrséget hívta volna. Hallottam már olyanról, hogy egy lányt megerőszakoltak és megöltek úgy hogy közben a panelházból nézték a lakók, de nem hívták a rendőrséget, mert azt hitték, hogy a másik már hívta. Olyan is volt már, hogy valaki rosszul lett és senki nem hívta a mentőket, az emberek átléptek rajta. Egyszer a húgom feltett itt a Gyakorikérdéseken egy kérdést, hogy mit tennél, ha valaki összeesne melletted a buszmegálóban és sokan azt válaszolták, hogy semmit, mert fordított esetben ő sem segítene. :( Hallottam olyan gyerekről, akit a templom előtt támadtak meg, hogy elvegyék a mobilját, de senki nem próbált valahogy segíteni rajta. Nem kéne törvényben megszabni, hogy ha valaki bajban van, akkor legjobb tudásod szerint próbálj segíteni rajta?2009. nov. 8. 10:45
11/13 anonim válasza:
11:07 Nagyon érdekes dolgot mondtál!
12/13 anonim válasza:
Igen, ez a tipikus magyar mentalitás, ha valaki összeseik az utcán akkor le se szarom, ott se voltam.
13/13 A kérdező kommentje:
A megerőszakolós úgy tudom, nem Magyarországon történt, hanem talán Németországban.
2009. nov. 9. 15:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!