Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szükség lenne ilyen törvényre?

Szükség lenne ilyen törvényre?

Figyelt kérdés
Szerintem ha mondjuk megtámadnak az utcán, akkor nem csak azt kéne megbüntetni, aki megtámadott, hanem azt is, aki végignézte anélkül, hogy akár csak a rendőrséget hívta volna. Hallottam már olyanról, hogy egy lányt megerőszakoltak és megöltek úgy hogy közben a panelházból nézték a lakók, de nem hívták a rendőrséget, mert azt hitték, hogy a másik már hívta. Olyan is volt már, hogy valaki rosszul lett és senki nem hívta a mentőket, az emberek átléptek rajta. Egyszer a húgom feltett itt a Gyakorikérdéseken egy kérdést, hogy mit tennél, ha valaki összeesne melletted a buszmegálóban és sokan azt válaszolták, hogy semmit, mert fordított esetben ő sem segítene. :( Hallottam olyan gyerekről, akit a templom előtt támadtak meg, hogy elvegyék a mobilját, de senki nem próbált valahogy segíteni rajta. Nem kéne törvényben megszabni, hogy ha valaki bajban van, akkor legjobb tudásod szerint próbálj segíteni rajta?
2009. nov. 8. 10:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
11:07 Nagyon érdekes dolgot mondtál!
2009. nov. 8. 13:44
 12/13 anonim ***** válasza:
Igen, ez a tipikus magyar mentalitás, ha valaki összeseik az utcán akkor le se szarom, ott se voltam.
2009. nov. 8. 19:25
 13/13 A kérdező kommentje:
A megerőszakolós úgy tudom, nem Magyarországon történt, hanem talán Németországban.
2009. nov. 9. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!