Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Rasszisták meddig beszélhetnek...

Rasszisták meddig beszélhetnek még büntetlenül "fajok"-ról?

Figyelt kérdés

2013. okt. 1. 07:22
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Én is sajnálatosnak látom a helyzetet. Nem magát a lepontozást, hanem amit ez jelent.

Ha a véleményem eltér másokétól, több dolgot tehetek. Nem törődöm vele, kifejtem az ellenvéleményemet, cáfolok, magyarázatot kérek, vagy éppen kioktatom, hülyének tartom. A választásom egyfajta emberi minőséget fejez ki. Ha alpári leugatás a válaszom (nem itt, de e fórumon ez meglehetősen gyakori), akkor elég hitvány ember lehetek szinte minden értelemben.

A probléma tehát az, hogy nagyon kicsi tere van az értelmes, tisztázó vitának, nagy valószínűséggel beletenyerel egy elefánt.

A rasszizmus és fokozatai nem csak úgy léteznek. Kialakulásuk, fokozódásuk arányban áll a gazdasági kilátástalanság növekedésével és szélesedésével, ez hozza a butaság növekedését és szélesedését. mikor tehát a rasszizmusról, ennek terjedéséről beszélünk, valójában a kilátástalanságról és butaságról van szó. Kezelése pedig azért is nehéz, mert ezek ellenszelében kell cselekedni.

2013. okt. 1. 11:35
 12/22 anonim ***** válasza:
46%
Addig amíg a cigány hivatkozhat büntetlenül arra hogy "azért mert cigány vagyok?" addig egy rasszista miért ne beszélhetne "fajokról"?
2013. okt. 1. 11:52
 13/22 anonim ***** válasza:
Szerintem is ki kéne végezni azokat az antropológusokat, akik szerint több rassz él a világon az emberi fajból, fujj, hülye tudósok! /gyengébbek kedvéért: irónia
2013. okt. 1. 12:55
 14/22 anonim ***** válasza:

Nem kell itt fajokról beszélni

lehet helyette tolvajokról, dolgozó emberekről beszélni

Úgyis ugyanazokról beszélünk...

2013. okt. 1. 13:44
 15/22 rémuralom ***** válasza:
72%

A canis canis (házi kutya a tisztességes magyar neve, azt hiszem) egy faj. Ezen belül van millió meg egy fajta a spánieltől a pulin át a labradorig. Na most, ha egy pulinak az összes felmenője puli volt, akkor arra a pulira azt szokás mondani, hogy fajtiszta. Én még sosem hallottam, hogy valaki fajtatisztának nevezte volna a nem-keverék kutyákat, de nem zárom ki, hogy ilyen is előfordul; ugyanakkor saját (nem reprezentatív) mintám alapján bátran állítom, hogy nagyon sokan vagy nincsenek tisztában a faj és a fajta közötti különbséggel, vagy azt hiszik, hogy a különböző fajtájú kutyák mind-mind külön fajok, vagy csak lusták, és szívesen megspórolnak egy szótagot, amikor csak lehetséges.

Tehát amíg büntetlenül lehet fajnak nevezni az orosz agarat és a komondort, addig lehessen büntetlenül fajnak nevezni a négereket is.

2013. okt. 1. 13:52
 16/22 anonim ***** válasza:
Amíg a cigány faj büntetlenül irthat más fajokat.
2013. okt. 1. 14:07
 17/22 anonim ***** válasza:

"A Homo sapiens sapiens egy faj. "

Ne hazudj! A cigány egy faj!

2013. okt. 1. 14:08
 18/22 anonim ***** válasza:
Mert a köznyelvben a rasszokra a fajok is használatos szó. A köznyelvben rokon értelmű kifejezésként vannak nyelen. Olyan ez mint a html-re használt programnyelv kifejezés ami nem helyes, de ha valaki meglát egy másik embert aki html-t ír az "programozik", de a lövedék kifejezés is a gázpisztolyokba, pedig mint tudjuk az nem lő ki semmit. A köznyelvben mivel nem várható el mindenkitől a megfelelő szaktudás egy-egy témában, így teljes mértékben elférnek ilyen tárgyi tévedések.
2013. okt. 1. 14:11
 19/22 A kérdező kommentje:
A szokásos sunyi maszatolás. Nem az a lényeg, hogy mi a rassz, meg a nagyrassz, és ezt egy átlag Magyar Gárdistának kell-e tudni, hanem az, hogy etnikai alapon különböztetnek meg embereket. Ha egy bűnelkövető hottentotta, irokéz, vagy "tisztafajú árja" szülőktől származik azt a TÖRVÉNY büntesse meg, tekintet nélkül a származására.
2013. okt. 1. 15:30
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te azt se tudod miről beszélsz. A gárdistáktól nem a cigányoknak hanem a bűnözőknek kell félniük. Az, hogy a cigányok között több a bűnöző már nem a gárdisták hibája. Szerintem gárdisták nem kaptak még el senkit azért mert cigány, viszont fogtak már el rabló, késes randarílozót, építettek gátat az árvizeknél és a jelenlétükkel akadályoztak már meg sok bűncselekményt.
2013. okt. 1. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!