Érdemtelenségre hivatkozva kérhetem-e sikeresen a rokontartás megszüntetését, ha az önköltséges, nappalis 21 éves egyetemista gyerekem nem tartja velem a kapcsolatot és a vizsgái sem sikerülnek sorozatban?
Elméletileg lehet, hogy lehetne kérni, azonban az itt leírtak alapján szerintem egy sokkal súlyosabb, nem jogi jellegű probléma körvonalazódik inkább.
Talán ennek a kérdésnek a megoldása érdekében is sokat segítene inkább valahogy a szülő-gyermek viszonyt helyreállítani, megvizsgálni az ellenségesség okait és orvosolni a hibákat.
Ebben elméletileg segíthet egy képzett mediátor, ami olcsóbb tud lenni, mint egy hagyományos eljárás és azzal ellentétben nem csak a rokontartás kérdése oldható meg vele, hanem megkísérelhető a viszony helyreállítása is.
Én azt javasolnám, hogy a kedves kérdező keressen egy mediációval foglalkozó szakembert, hívja el a gyermeket a tárgyalásra és ott próbálják meg a szakember bevonásával rendezni mind a kapcsolatot, mind a rokontartás kérdését!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!