Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A nagykorú lányom beperelt...

A nagykorú lányom beperelt rokontartás felemelését kérve. Az utóbbi 6 évben nullára íródott a kapcsolatunk. Kérhetem a rokontartás megszüntetését?

Figyelt kérdés
Csak sms-eket ír, amikor hirtelen 6 számjegyű összeg kellene neki. Találkozni nem akar, amióta feleségem és két gyermekem született. Fizetős nappalit kezdte most az egyetemen. Küzdöttem éveken át a gyámügy segítségével a jó kapcsolatunkért. Ami ajándékot adtam neki, azt mind kidobta, vagy ócsárolta. Tőle nem kaptam még ajándékot. Édesapám meghalt 3 hónappal ezelőtt, és ő nem jött el a temetésére. Ez nekem fájó pont. Most pedig beperelt a gyermekem. Ti mit tennétek a helyemben?

2012. okt. 31. 14:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Arra hivatkoznék, hogy érdemtelen a tartásra, és egyébként is kiskorú gyerekeket kell eltartanom.
2012. okt. 31. 14:41
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvédet fogadnék, és minden vasat megmozgatnék, hogy egy vasat se kelljen neki fizetnem.
2012. okt. 31. 15:10
 3/14 anonim ***** válasza:
65%

Ha nem értesz vele egyet, akkor vidd perre.

Maradjunk annyiban, hogy ez a történet egyik fele, így véleményem megtartom.

2012. okt. 31. 15:34
 4/14 anonim ***** válasza:
76%
Érdemtelenség miatt megszüntetném a rokontartás, mellesleg csak ezért is megszüntetik, de neked kiskorú gyerekeid is vannak, így meg főleg.Keres ügyvédet és ne hagyd. Tanuljon jól és lesz ösztöndíja, mivel elvált szülők gyereke szociális ösztöndíjat is fog kapni.
2012. okt. 31. 18:10
 5/14 anonim ***** válasza:
60%

Az a nagykorú nem jogosult tartásra, aki magatartása miatt, érdemtelenné vált

A gyermek nem hivatkozhat szülője érdemtelenségére, ha a szülő nevelési, tartási, gondozási kötelezettségének eleget tett

2012. okt. 31. 18:14
 6/14 anonim ***** válasza:
Eddig mennyit fizettél és mennyit akar a lány?
2012. okt. 31. 18:44
 7/14 anonim ***** válasza:
0%

"Ti mit tennétek a helyemben?"

Ezt most komolyan kérded? Úgy elverném mint a lovat, hogy még azt is elfelejtené, hogy ismert valaha.

2012. okt. 31. 18:53
 8/14 anonim ***** válasza:
66%

Hülye van ha nem mész bíróságra.

1: érdemtelenség

2: kiskorú gyerekeid vannak

3: nem államira hanem fizetősre jár.

Ezek közül bármelyikre megszüntetik. Ennyire ne hagyd magad kihasználni.

2012. okt. 31. 18:56
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi kommenteket.

Tartásdíjat havi 30-at fizettem 2001 óta, Idéntől havi 15 a rokontartás, hogy "ne legyen veszélyben a két kiskorú tartása" - az ítélet szerint. Nem telt el 2 év a legutóbbi ítélettől, de ők úgy gondolkodnak az anyjával, hogy felvételt nyert a gyerek az egyetemre (ami ugye még nem azt jelenti, hogy 1 félévet is elvégzett volna), és a tandíj 200 ezer/félév + havi kb. 40 ezer az albérlet és egyéb. A kezdéshez diákhitelt vett fel, és most perel, hátha így lesz pénz a jövőben. Ez nekem bosszantó. Hiszen azt is látom, hogy az egyetem után azzal a végzettséggel nem fog tudni elhelyezkedni se, telítődött a szakma.Mertha orvosnak ment volna, akkor még oké, talán valahogy jobban támogatnám is, ha lenne rá módom. Sajnos a két kiskorú gyerek is iskolás már,és nagyon nincs pénzünk hó végén. Jelenleg fát kellene vennünk, mert már itt a tél, és ami van, az 2 hétig lesz elég. Azzal spórolunk, hogy 18 fok van benn a házban.

"elverni"? Az nem én vagyok. Én a saját gyerekeimre sosem emeltem még kezet.Szeretem a két gyerkőcömet, akik a kincseim. A nagylányt eddig szerettem a távolból, de most valahogy ez az érzés eltűnt bennem egy ideje.

Sms váltás volt a nagylányommal, és úgy tűnik nagyon, hogy a pereskedés ötlete az exé volt és az ügyvédjéé. A lányom azért ment bele a pereskedésbe, de nem fizettem neki 350 ezret, amikor ezt ő sms-ben írta. No comment.

Az exel válásunk óta, azaz 12 éve állandó pereskedésben vagyunk. 2008-ig ő perelt állandóan, majd amikor elpattant a húr bennem, akkor 1 pert én indítottam. Ő pénzre ment mindig gátlástalanul,én pedig büntetőt voltam kénytelen indítani. A büntetőben bűnösnek mondta ki a bíróság.Ez év elejétől számomra úgy tűnt, hogy megnyugszik végre mindenki, és csend lesz. Mi is élhetünk végre boldogan. Erre fel a nagylány folytatja anyukáján keresztül.

2012. okt. 31. 19:40
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Keres ügyvédet, van ingyenes jogi segítség is.

Ezt soha nem értettem, hogy az minek megy fizetősre akinek nem telik rá. Oké én is erre járok most de az előtte lévő szakom ösztöndíjamból + nyári munkából simán megvan a tandíjam, ami 80. ezerrel kevesebb félévente mint a lányodé. Én biztos megszüntetném, és ha tényleg könyvre kellene akkor megvenném neki. De azért ne nézzen senki ingyenes ATM.-nek.

2012. okt. 31. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!