Önvédelemre milyen gázpisztolyt ajánlotok?
Szerintem önvédelemre Magyarországon jóval alkalmasabb az éles lőfegyvernél, célozni minimálisan kell, több támadót is megállíthat egy lövéssel (ezt a nem állít meg senkit hármas nem tudom honnan vetted, a neten látható, hogy vakít, főleg vegyes tárazással). Állítólag a szabályozásból kifolyólag nem feltétlenül kell a helyszínen maradni használat után, egyáltalán nem is kell jelezned hatóságnak, ha használtad. Persze a valóságban valószínűleg a rendőrség hivatalból nyomozást indít az ügyben, ha más kihívja őket, de jó eséllyel nem lesz rendőrségi ügy az egészből, nem tudják meg a címed, neved, ami manapság az emberek számára fontos.
Egyébként, ahogy írták a lényeg, hogy forgótáras legyen, mert azoknál kevesebb az esély a meghibásodásra, ami kb. annyit tesz, hogy a fél-automata sínes pisztolyoknál a töltényhüvely beakadhat és amíg el nem távolítják, hátra nem húzzák a sínt, addig használhatatlan az egész. Ez revolvereknél nyilván nem játszik. Aztán már csak annyi a lényeg, hogy lehetőleg vegyesen tárazz be különféle lőszert.
Ha nem bánod hogy öntöltő, akkor a Zoraki 906 és 914 is elgondolkodtató. Az előbbi nagyon kicsi és könnyű, de még a zsebben fel kell húzni a kakast, mert az első lövést csak felhúzott kakassal lehet leadni. Ennek ellenére gyakran figyel egy a zsebemben, mert tartaléknak tökéletes és mint mondtam, ha számítasz a támadásra, akkor csak a zsebbe nyúlsz, felhúzod a kakast és rámarkolsz.
A 914 is jó, mert 14(+1=15) lövetű, kicsit nehezebb, télen a kabátzsebben hordom, nyáron meg egy arra való övtáskában. Ha öntöltőt akarsz, akkor e kettőt ajánlom. Az áruk 20-25 ezer körül van.
Revolverek: Annyira nincs nagy különbség köztük. Ha nem túl drágát akarsz akkor 31-32 ezer maximális árért sok jót találsz.
5 lövetűek (jellemzően 500 gramm körüli súllyal):
Umarex Smith and Wesson Chief's Special, Röhm RG-59, ME 38 Pocket, illetve ha látsz valahol Weinrauch Arminus HW-37-est olcsón.
6 lövetűek (kb. 700 gramm):
Zoraki R1, Röhm RG-89, Record Chief 2Inch (rövidcsövű változat), Ekol Viper
Illetve ha gumilövedékest is vennél (olyat, amit utcán is lehet hordani!), akkor a Keserű Pitbull M12 a legjobb. Jobb, mint a Zoraki R1 GG, ami nekem is van és jobb az Alfa G030-nál. Mert könnyebb (az csak 450 g, a másik kettő 700), nincs kakasa (nem akadhat el) és olcsóbb is (csak 30 ezer).
Ha nem vagy allergiás arra, hogy használt fegyvered legyen, akkor érdemes még nézegetned a vatera gázpisztoly részlegét, néha nagyon jó fegyvereket látni nagyon olcsón. (Plusz nekem eddig 5 gázpisztolyom volt/van és csak 1-et vettem boltban, a többit használtan és soha nem volt bajuk.)
Itt van a vatera gázpisztoly részlege:
És ahogy látom most is van pár jó ajánlat fent:
-Viper 2,5 mindössze 15 ezer forintért
-Umarex Smith and Wesson Chief's Special 25 ezerért:
-4 darab Röhm RG 89 is hirdetve van 20-25 ezer közötti árakon. Az utolsó linken lévő ráadásul gumilövedéket is tud lőni és utcán is hordható:
rg89 IK,KA,KB,KC,KD
RG79 6 LÖVETŰ mind képes gumit kilőni,és a gázpisztoly talán max egy támadót képes megállítani.
A gumisnál is talán a támadó megtévesztése a cél,hogy amíg gondolkodnak,hogy mivel lötték meg a tarsukat el lehet takaródni még a környékről is!!
A gp szerintem is csak a támadó felhergelésére való, mivel már nagyon benne van a köztudatban,nekem eszembe se jutna használni.
Azért ilyen népszerű,mert a gázsprayből nem lehet annyi pénz keresni,és nem csili vili halálosztó rohamosztagos fegyver, mint a nőknek való gázspray.
Érdekes,hogy a világon egy hatoság sem használ gázpisztolyt,hanem helyette gázsprayt,gázgránátot,gumilövedéket stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!