Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gázpisztolyt tényleg vehet...

Gázpisztolyt tényleg vehet egy 12 éves is?

Figyelt kérdés
Ezt olvastam: A vásárlása és a tartása korhatárhoz nem kötött, a viselési engedélyéhez kell 18 évesnek lenni.
2013. ápr. 3. 12:30
 1/3 anonim ***** válasza:
29%
Ez egy nagy baromság. Szerintem kevered az airsoftos gázhajtásos pisztollyal, ami annyit jelent hogy a műanyag golyókat, sűrített gáz meghajtással lövi ki a dugattyú. A gáz riasztó pisztolyokhoz viszont be kell töltenie embernek a 18 éves kort, de engedély nem szükséges hozzá, csak tanúsítvány amivel igazolod a fegyvert, az meg pár ezerből megvan.
2013. ápr. 3. 12:49
 2/3 A kérdező kommentje:

A rendes gázpisztolyra gondolok, amelyik gázfelhőt lő ki magából és Magyarországon szinte csak ezt lehet tartani utcai önvédelemre.

Akkor biztos nem?

2013. ápr. 3. 13:10
 3/3 kovpet ***** válasza:

Első: állítod, hogy kell a 18 éves kor hozzá. Gondolom, a másik kérdésnél is te állítottad ugyan ezt.

Támaszd már alá kérlek valamivel.

Kérdező: igen, elvileg így van. Nem kötött korhoz.

Jogállamban azt tilos, ami kifejezetten tiltva van. 18 éves életkor alatt tiltva van pár dolog, pl szexuális segédeszköz vásárlása (kivéve óvszer), alkohol és dohánytermék vásárlása. De ezek mind tételesen fel vannak sorolva az adott jogszabályban. Olyan jogszabályról én nem tudok, ami közbiztonságra különösen veszélyes eszközök vásárlását (gázpisztoly, 8 centinél nagyobb kés, stb) tiltaná 18 éves kor alatt.

A 175/2003-ban konkrétan nem szerepel a 18-as szám.

De nem vagyok jogász, nem biztos, hogy igazam van, cáfoljatok meg ha tudtok :)

2013. ápr. 3. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!