A dohány trafficokban dolgozó emberek használhatnak önvédelemre gumi lövedékes pisztolyt?
"Ugyanúgy, ahogy lehet íjad, gázfegyvered stb is otthon."
Otthon lehet. Trafikban nem.
Itt nem az a lényeg hogy otthon vagy sem hanem hogy MAGÁNTERÜLET E VAGY SEM.
A muzeális besorolású előtöltős gumilövedékesre nem lehet kérni és nem is adnak semmilyen engedélyt. Ha betöltöd a 18. életévedet akkor szabadon megvásárolhatod. Közterületen csak szállítani lehet (nincs betöltve, lőszer/lövedék külön csomagolva, táskában vagy akármiben) viselni nem (betöltve a zsebedben)
Csak és kizárólag magánterületen lehet használni illetve viselni a terület tulajdonosának engedélyével. Amennyire én tudom a trafik magánterület és nem közterület. Magyarul a trafik tulajdonosától kérhetsz engedélyt hogy ott lehessen nálad betöltve.
Valamint csak és kizárólag a gumilövedékesek közül (amennyiben nincs fegyvertartási engedélyed éles lőfegyverre) muzeális besorolású előtöltős egylövetű vagy muzeális besorolású előtöltős mobiltöltényűrköteges (többlövetű) fegyvert birtokolhatsz. Szereltgumis lőszer kilövésére alkalmas fegyvert nem. (ehhez már fegyvertartási kell)
Ehhez nincs se hatóságnak (egyenlőre) se senki másnak (kivéve a terület tulaja) rohadtul semmilyen köze, nem tudom már megint ki az az idióta aki ilyenekkel dobálózik. Egyedül a Polgári Kézilőfegyver- és Lőszervizsgáló KFT. vizsgálja be ezeket a fegyvereket eladás előtt és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!