A nyilaskereszt miért tiltott önkényuralmi jelkép?
Jó kérdés:D
Szerintem a Microsoft is eléggé náci/hungarista cég lehet ,mert a kurzor gyakran nyilaskeresztre vált.
Bár mindig is sejtettem, Billi Gatesnek még a szeme sem áll jól.
Mert - bár eredete talán régebbi - legerősebben egy önkényuralmi rendszerhez kötődik, tájékozott ember erre asszociál róla. Eleve, akkor terjedt el Magyarországon, amikor a 30-as években betiltották a horogkeresztet, annak a pótlására szolgált.
Btw szerintem már nem tiltott egy önkényuralmi jelkép sem.
Amiért a horogkereszt.
A nyilasok akik Hitler utolsó seggnyalójává tették Magyarországot és segítettek leszerelni a legjobb _ Európa hírű_ gyárait, üzemeit és segítettek egy éhező, fázó országból a tüzelőanyagokat és az utolsó szem gabonát imádott vezérüknek, bizonyítva, hogy hozzájuk és nem a magyarokhoz húznak ezt a jelképet választották. Ők voltak azok akik merő tapintatból karácsony Szentestéjén gyilkolták meg Bajcsy Zsilinszky Endrét és ellenálló társait. embereket vittek a Duna partra és kivégezték őket. A nyilasok kirabolták a Nemzeti Bank széfjeit, minden mozdíthatót elvittek a módos zsidóktól, és Ők vitték le a Duna partra Salkaházi Sára apácát (aki zsidó gyerekeket bújtatott) és a "keresztény" mi több őskeresztény nyilasok meztelenre vetkőztették (!) és agyon lőtték. XVI. Benedek pápa boldoggá avatta..
Ezen aljasságok elkövetői voltak a nyilasok és ezt a jelképet viselték, ezért tiltott a horogkereszttel és a sarló és kalapáccsal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!