Van annak bármiféle törvényi akadálya, hogy az ember az összes (azonos nemű) gyerekének ugyanazt a nevet adja? Láttatok már példát ilyenre?
Én nem pontoztam senkit se fel, se le, mert nem szokásom. Viszont ebben a kategóriában felpontozott választ még nem nagyon láttam, úgyhogy én nem lepődnék meg a helyetekben, ha egymást lepontozzátok.
Témára visszatérve, #9 nagyon jól feltette a kérdést. Azt mondja, nem lehet, de vajon ezt csak mondja, vagy jogi alapokkal is alá tudja támasztani? Esetleg van itt jogász köztetek?
A megkülönböztetésről annyit, hogy a személyi szám utolsó 4 számjegye mindenképpen egyéni, ha jól tudom.
Erről egy vicc jutott eszembe:
Megkérik a cigányasszonyt, hogy mutassa be a gyerekeit.
– Hát ez itt a Gazsi, az a másik a Gazsi, aztán az ott szintén Gazsi, az szintén, az ott a túloldalt a Gazsi, meg az is Gazsi.
– Hát asszony, ha magának minden gyerekét Gazsinak hívják, akkor hogyan hívja őket, amikor csak az egyiknek akar szólni?
– Hát akkor a vezetéknevükön szólítom őket!
Szerintem lehet azonos név, hiszen a születési adatok különböznek, így megkülönböztethető. Az ikreknél szerintem nem, mert ugyanazon adatokkal ne lehet két ember.
A cigányoknál szokás, hogy a fiúknak 2 keresztnevük van és ezeket cserélik. B. Rómeó Péter, B. Péter Rómeó. Szerintem, azért, hogy a hatóságokat megtévesszék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!