Van annak bármiféle törvényi akadálya, hogy az ember az összes (azonos nemű) gyerekének ugyanazt a nevet adja? Láttatok már példát ilyenre?
Nincs, hallottam már olyat, hogy ugyanaz, de nem mindegyiknek.
Pl régen kifejezetten szokás is volt, hogy született egy gyerek, meghalt, akkro a következőnek ugyanaz lett a neve...
Jól lepontoztatok, pedig a nagyszülőm azért Gizella, mert a nővére meghalt, és akkor mi legyen, hát ez is Gizike.
Édesanyám is azért lett Julianna, pedig még élt a tesója akkor, de halálán volt, és nagyon örült, hogy anyunak ugyanaz a neve, mert ő volt "a kisbabája" (8 évesen agydaganatban ment el)
A faluban is rengeteg ilyen van...
Hogy minden gyereknek ugyanaz legyen olyannal még nem találkoztam...
1.
Csak most gondoltam bele, hogy az öcsémet ugyanúgy hívják, mint a születése előtt meghalt másik öcsémet. Éppen én javasoltam, hogy legyen ugyanaz a neve, mert akkor kicsit olyan lesz, mintha visszakapnánk őt. Úgy is lett.
De a kérdéssel én igazából arra gondoltam, hogy azonos generációban, egymás mellett élő testvéreknek lehet-e ugyanaz a neve.
Mondjuk születnek 4-es ikrek, és mind Zsófi lesz. Akkor mi van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!