Igaz-e, hogy a szenvedő ember vigaszt talál más ember (főleg ismerős) hasonló nemű szenvedésében?
Tehát, ha például valaki elveszti az állását és emiatt maga alatt van, akkor vigaszt nyújt-e egy hasonló cipőben járó ember helyzete? Úgy vettem észre,hogy az ember sokkal hamarabb túlteszi magát az ilyesmi dolgokon ha nem csak vele történik. Másik példa: Egyest kap az iskolában a gyerek és elég rosszkedvű emiatt, de ha a haverja is egyest kap,akkor máshogy fogja fel a dolgot és nem is tűnik már olyan súlyosnak a helyzet. Tehát az embernek lehet,hogy jobban esik egy úgynevezett "szenvedőpartner", mint egy együtt érző, vigasztaló egyén?
Azért remélem érthető,amit itt összehordok :s
Valamennyire szerintem igaz, ha nem is vigaszt talál, hanem inkább már nem látja olyan tragikusnak a helyzetet, mintha egyedül lenne a problémájával.
Az orvosos eset is nagyon jó példa erre, mert ha látja az ember, hogy vannak nála sokkal rosszabb helyzetben is, az erőt ad, hogy ne hagyja el magát, ne legyen gyenge.
Na jó talán én értettem a kérdést túl negatívan (a nagybetűs életben viszont sajnos sok ilyen ember van mint akiket említettem).
Való igaz hogy ha mondjuk olyan embert látunk akinek lényegesen többet kell szenvednie az jó esetben rádöbbent minket arra hogy mennyire mázlisták vagyunk és ezzel nincs probléma sőt.
Rám meg igaz.xD
Pont úgy, ahogy leírtad. És ez szerintem nem a "dögöljön meg a szomszéd tehene" érzés, mert nem úgy vagyok vele, hogy ha nekem nem jó, másnak se legyen... Hanem valahogy könnyebb elviselni valamit, ha nem én vagyok egyedül sz*rban. Nem tudom, mi lehet ennek az oka, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!