Mit kellene tennem, ha mondjuk valamilyen régi "kincset" találnék? Tehát egy fémdetektorral átnézném a környéket. Szabad ilyet tenni vagy nem?
Figyelt kérdés
Járna nekem valami nyomravezetői díj, ha leadom pl a rendőrségen, vagy ellenkezőleg még rá is fizethetek?2013. aug. 31. 09:22
31/32 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, nem győzök olvasgatni :)
Nagyon jókat írtok és a háborús dolgokkal sem tudom mit tudnék kezdeni. Attól félek mindegy mi akadna horogra sisak, csajka, tehát nem robbanó anyag és lőszer, nem tudom lehet e büntetlenül tartani, vagy kereskedni vele.
Meg hogy is adnám el? Jófogáson? xD
2013. aug. 31. 16:40
32/32 anonim válasza:
Ennyi erővel lepucolhatsz padlásokat régi könyvek, ruhák, képeslapok után kutatva öreganyóknál. Azonban évi 600e ft felett már kifejezetten kereskedelmi célú a dolog és adó- és számlaköteles dolog, a NAV meg erősen figyeli. Nem olyan nagy buli a fémkeresőzés miatt azt sokan gondolják. 5-6 óra múltán leszakad a kezed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!