Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új lakásom tulajdoni...

Az új lakásom tulajdoni lapján szerepelnie kell a régi lakásomnak is?

Figyelt kérdés
Kikértem a lakásom (1 éve vettem) tulajdoni lapját egy lakcímügyintézéshez és az előző lakásom is fel van rajta tüntetve én pedig 1/1 hányadi tulajdonosként szerepelek rajta, de ezt a lakást eladtam 2011-be.
2013. febr. 4. 12:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Bizonyára az a szó is ott van valahol a régi cím mellett, hogy "törölve".
2013. febr. 4. 13:39
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy tulajdoni lapon egy ingatlan és alrészleteinek adatai szerepelnek.Ha a régi lakásod az újjal egy helyrajzi számon van,vagy annak alrészletén,akkor igen.Ha nem,akkor nem.
2013. febr. 4. 13:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Nincs odaírva, megnéztem.
2013. febr. 4. 13:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Vagy nem íratta át a régi lakásodat az új tulaj.
2013. febr. 4. 13:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem a lakcím rovatban szerepel?

Nyilván amikor a szerződést írtad, akkor még az volt az állandó lakcímed, és a Földhivatal nincs összeköttetésben a lakcímnyilvántartóval. Mindenképpen menj be és írasd át, mert bármi van az ingatlannal, arra a címre értesítenek ki.

2013. febr. 4. 15:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A földhivatal a tulajdoni lap I.részén az ingatlan adatait (helyrajzi szám, ingatlan címe, területe, szolgalmi jogok, jogi jelleg...stb.); a II. részén a tulajdonos(ok) adatait (név, születési név, születési év, anya születéskori neve, tulajdonos lakcíme és tulajdoni hányad); a III. részén pedig a terheket (pl. jelzálogjog, végrehajtási jog, haszonélvezeti jog...stb.) tartja nyilván. Tehát nem minden esetben egyezik meg az ingatlan címe a tulajdonos címével, mint pl. nyaralóingatlanok esetében sem. Az illetékes ingatlanügyi hatósághoz (földhivatalhoz) a lakcímváltozást a tulajdonosnak változástól számított 30 napon belül be kell jelentenie, mivel nincsen összeköttetésben a lakcímnyilvántartó rendszerrel és az ingatlan-nyilvántartásban minden fajta átvezetés kérelemre indul. Jelen esetben ahhoz, hogy a tulajoni lap II. részén helyesen szerepeljen az új címed egy általad aláírt kérelmet és a lekcímkártyád másolatát el kell juttatnod az illetékes földhivatalhoz.

2013. febr. 4. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!