16 éves lány kérheti e egyedül a lakcím módosításást ill. lakcímkártyát?
Sajnálom, hogy ezek történtek. Sok szerencsét kívánok Neked, hogy sikerüljön végül minden. Meg boldogságot is végül az életben.
Sajnos nálunk is volt verés otthon, és elhanyagolás is.
Az anyagi nehézségeken túl, gondolom, zavarnak a múltból feljövő emlékek is. Legalábbis nekem efféle élményeim voltak. Múlni nem akaró állandó depresszió, szorongás, filmszerűen feltörő emlékek, düh, önbizalom- és bizalomhiány, állandó indokolatlan feszültség. Nemcsak az életemet tette mindez nagyon kellemetlenné, de a munkámban is akadályozott, az önállóságomat is veszélyeztette már.
Ezek a feltörő rossz emlékek, szorongás, depresszió, elmúlnak, úgy tudom, de nem hamar, és nem mindig következik be a gyógyulás magától, sok esetben kénytelen az ember tudatosan rásegíteni:
Arra érdemes figyelni, hogy nem minden fajta pszichológus tud segíteni, hanem csak olyan, akit külön erre képeztek ki. Ha Neked is vannak ilyen gondjaid, akkor a fenti három telefonon, honlapon ebben is tudnak segíteni.
Ha még neten akarsz kutakodni, akkor olyasmikre kereshetsz rá ez ügyben, hogy ,,poszttraumás stressz'', angolul még több dolog van: ,,posttraumatic stress''.
Az anyagi gondokhoz, azok részleteihez sajnos nem értek, általában csak annyit tudok mondani, hogy érdemes minél több szakemberrel beszélni. Itt Budapesten a kerületi önkormányzatoknál van ingyenes ügyvéd, de nem tudom, hogy efféle lehetőség minden településen/megyeszékhelyen létezik-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!