16 éves lány kérheti e egyedül a lakcím módosításást ill. lakcímkártyát?
Szerintem a helyi önkormányzatoknál van ingyenes jogsegély, vagy probáld meg a helyi nevelési tanácsadónál,
esetleg gyámügyön probáld elintézni.
Az eredeti kérdéstől függetlenül, nagyon sok múlhat azon, pontosan mik is történtek (erőszak, bántalmazás elhanyagolás). Lehetőleg kérdezz meg több szakembert is, akár megkaphatod a családi pótlékot, akár más formában tarthatsz számot segítségre az államtól.
Nem tudom, a gyámhatóság milyen szinten vett részt ebben a folyamatban (elköltözésed, tárgyalások, addigi események). Szülői belegyezéssel költöztél el. Ha nem kaptad volna meg szüleid beleegyezését, akkor is elköltözhettél volna, de akkor a gyámhatóság engedélye kellett volna hozzá (a szüleidé NEM).
Valószínűnek tartom, ha tényleg valami erőszak, durva elhanyagolás vagy más hasonló állt itt a háttérben, akkor igenis számot tarthatsz az állam segítségére. Végül is az már mindegy, hogy ezt pont családi pótléknak hívják-e, vagy sem.
Kérdezz meg szakembert részletekről (akár a gyámhatósági előadót is az önkormányzaton). Ki tudja, esetleg megteszik azt, hogy megszüntetik a családi pótlékot (hiszen úgysem jut el Hozzád), és Te meg kapsz valami más címen segítséget.
Ezt a számot még nem próbáltam, de ha tényleg volt valami erőszak is, vagy súlyos elhanyagolás, ilyenek, akkor itt is rá lehet kérdezni, milyen szakemberek tudnak segíteni:
A joghoz nem értek, de ha tényleg semmiféle formában nem jut el Hozzád a családi pótlék, még közvetve sem, szóval ha tényleg teljesen okafogyottá vált, akkor szerintem lesz megoldás.
igen,volt,épp ebben a sorrendben. apám vert de csak engem(van 1 öcsém) mielőtt elköltöztünk,anyám nem takarított,mocskos rohadó házban éltünk...nem foglalkozott velem soha,mindig elküldött a fenébe,öcsémmel se foglakozik,kajánk alig volt már az utolsó időkben.most csak a pasijával meg a számítógéppel foglalkozik.(igen a géppel amit páromtól LOPOTT)...szóval uja történtek erős dolgok.
A gyámhatóságnál feljelentett még az elején mikor összeköltöztem párommal,a gyámos nő meg megmondta hogy a családi viszályhoz neki semmi köze,tanuljon meg gyereket nevelni és a tisztelet nem úgy jön hogy az asztalra csapunk.utána ég próbálkozott párszor a családsegítősnél.de ők végül ráhuzták arra hogy hagyjon engem békén(1 hónap választott el akkor a 16-tól,mondták,hogy a mint betöltöm törvényesen is kezdeményezni fogják,és a családi pótlék akkor majd nekem jár. nahát erre várhatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!