Gyerektartás megváltoztatása?
Figyelt kérdés
3-an vagyunk testvérek. Eddig mind a 3-an hivatalosan édesanyámnál voltunk. De én mivel nagykorú vagyok minden probléma nélkül elköltöztem édesapámhoz és a lakcímemet is megváltoztattam. Azt szeretném kérdezni ,hogy ilyenkor mit lehet változtatni apám gyermektartási kötelezettségén? Én már 3 hónapja nála lakok, de még mindig fizeti a 3 gyermek utáni fizetésének 50%-át. Sajnos három hónap alatt kiderült ,hogy édesanyámmal nem lehet megbeszélni a dolgot. Nyáron ez annyira nem volt gond mivel diákmunka mellett én is betudtam szállni az otthoni költségekbe. De szeptembertől megyek vissza a gimi padjait koptatni. Azt szeretném kérdezni ,hogy lehet elintézni ,hogy ezentúl a rám eső rész apám kezébe maradhasson? Sőt én nem vagyok jártas a jogban, de az is megfordult a fejemben ,hogy mivel most már apám is eltart egy gyereket, így ezért a másik két testvérem után se annyit kell fizetni mit eddig. Eddig 3-om gyerek után fizetett 150000-ft-ot. Félreértés ne essék apám ugyan annyit szeretne fizetni a két testvérem után mint eddig(fejenként 50000 FT), csak azt szeretnék, hogy hivatalosan ne kelljen ennyit, mert így édesanyám is talán egy kicsit visszavenne magából. Múltkor is kapott egy csomó új ruhát a két testvérem, anyám meg visszaküldte ,hogy máskor inkább plusz pénzt küldjön apám.2013. aug. 24. 09:57
1/5 anonim válasza:
A Bíróságon kell kérni a megváltoztatást. Ha te nem anyukádnál laksz, akkor utánad nem kell fizetni az apukádnak. A gyerektartás NEM az anyukádnak jár, hanem a gyerekeknek.
Apukád így is nagyon sokat fizet, egy gyerek nem kerül havi 50.000.-be. Ha anyukádnak nem tetszik a ruha ajándék, és pénzt kér helyette, nagyon rosszul osztja be a kapott pénzt.
2/5 anonim válasza:
Bíróság. Várhatóan két gyerekre fogják megváltoztatni a tartásdíjat és az édesapádnak még utánad a családi pótlék is járni fog.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz.
2013. aug. 24. 10:30
4/5 A kérdező kommentje:
"nagyon rosszul osztja be a kapott pénzt."
Én ezen nem csodálkozom, csak cigire havi egy 20-ast elkölt.
2013. aug. 24. 10:34
5/5 anonim válasza:
Bocsi az OFF-ért, de nagyon normális apukád van, ha ennyi pénzt fizet "utánatok".
Az enyém 10 ezret is sajnál tőlem, pedig megengedheti bőven magának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!