Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szeptembertől tovább tanulok...

Szeptembertől tovább tanulok egy egyetemen, és arra van lehetőség, hogy a gyerektartás rám eső részét én kapjam meg, ne anyukám?

Figyelt kérdés
Biztos furcsának találjátok a kérdést.Most fogok tovább menni.Anyukám soha semmit se fizett ki nekem.Apukámtól 7 éve elválltak,azóta (és azelőtt se) dolgozott,apukám tartja el őt is,és engem is a testvéremmel együtt.Nos,azt tudni kell,hogy nem kis pénzekről beszélünk.Havi 300.000-t kap édesapámtól,és ebből neki ruhákat,iskolázási dolgokat,stb. nem kell megvennie,mivel azt is apukám fizeti.Anyukám nem hajlandó semmit se kifizetni,főleg nekem ("Fizesse ki apád"),a továbbtanulásomban se fog segíteni,ezt ki is jelentette.Egyetemi éveim alatt nem sűrűn fogok haza látogatni hozzá,így a gyerektartás rám eső részét nem fogja rám költeni,viszont az a pénz nekem nagyon jól jönne,hogy apukám ne fizesse ki azt is ki még plusszba.Erre van esély?
2013. aug. 7. 11:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát nagykorú vagy költözz el és beszéld meg apukáddal hogy ne küldjön anyudnak gyerektartást hanem neked adja azt a pénzt.

Ha ez anyudnak nem tetszik mehet a bíróságra, de ott meg ki fogják röhögni ezzel: mivel minek kéne neki gyerektartás ha külön élsz és neki nem kell semmit rád költeni.

Egyébként nagykorúként azt csinálsz amit akarsz.

2013. aug. 7. 11:28
 2/10 A kérdező kommentje:
Ebbe apukám is beleegyezett,megmondtam anyukámnak és most teljesen ki van borulva.Azt mondja,hogy ő most felhívott 4 ügyvédet,és mindegyik ki röhögött engem ezzel az ötlettel..meg hogy akkor mehetünk a bíróságra,de apukám meg ÉN fogok kapni büntetést...De gondolom az ügyvédeknek úgy adta elő,hogy ő segítene engem a tanulmányaimban,de mint mindig,azt a pénzt most is megtartaná magának.
2013. aug. 7. 11:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

b+ de pénzsóvár anyád van:o

HA 2-en vagytok testvérek akkor a gyerektartás felét neked kéne kapnod mivel a nevében is benne van gyerektartás és nem asszonytartás.

Nekünk a szüleink összesen ennyit nem kerestek és még 20 e forint gyerektartáson is vita volt jó apád van,és részben értem is miért vált el anyukádtól.

2013. aug. 7. 11:48
 4/10 A kérdező kommentje:
Igazából anya akart elválni,mert ő "még élni akart".A válás után 2 évre rá apukámnak párja lett,azóta össze is házasodtak,és egy gyönyörű kistestvért is kaptam.:) Azóta pedig apukám van folyton szidva,mert volt képe újraházasodni,holott az összes kötelességeit teljesíti.
2013. aug. 7. 11:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a bejelentett lakcímed az új lakhelyed lesz,szóval még papíron se laksz otthon,nem tart el senki,akkor megkaphatod te.
2013. aug. 7. 11:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Elmúltál 18. Jelentsd be, hogy külön élsz anyukádtól, aztán onnantól apukádnak nem kell utánad fizetni. Vagy még jobb, ha máshogy nem, akkor legalább papíron átjelentkezel anyukádhoz. Ha jól tudom, 14 vagy 16 éves kor után már eldöntheted melyik szülőnél élsz, 18 évesen meg már pláne.
2013. aug. 7. 12:23
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha önhatalmúlag megszegitek a bírósági határozatban foglaltakat, akkor a tartásdíjt behajthatják apádon. Nem számít, hogy neked mennyit fizet, ettől még a jogerős határozat alapján a jogosultnak el kell küldeni az abban szereplő összeget.

Mivel már nem vagy kiskorú, így ezt meg lehet szüntetni (rádeső részt), és olyan megállapodást kötni, hogy pl csakis neked fizessen. Ha tényleg saját magadról gondoskodsz (lakhatás, élelmezés, tanulmányok), akkor saját jogodon még anyádtól is követelhetsz rokontartást.

2013. aug. 7. 12:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Az is megoldás ha az állandó lakcímedet átteszed édesapádhoz és ő lesz az eltartód. Természetesen ezt hivatalos úton is tisztázni kell a megfelelő szervekkel. A testvéred nem tudom mennyi idős, de egy bizonyos kor fölött eldöntheti ,hogy melyik szülőnél szeretne lakni.
2013. aug. 7. 13:25
 9/10 kovpet ***** válasza:
41%

Ha havi százezrekről van szó, akkor ugyan miért nem kéred egy igazi ügyvéd tanácsát egy tízesért? Nem fér bele? Ő felelősen, szakértelemmel magyarázza el a lehetőségeket. Itt a gyakorin meg ki tudja, kik válaszolnak.

Üdv:

Dr. Kovpet

(okleveles agysebész, jogász és még ami kell)

2013. aug. 7. 13:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Azzal , hogy nem költött rád, hülyeség mert volt hol laknod volt mit enned, ezzel nem mehetsz sehova.

Apukád elmehet a bíróságra ha elmúltál 18 és igényelheti, hogy a gyerektartás már nem jár mert elmúltál 18,de tanulsz így a rokontartást már neked szeretné fizetni. De önkéntest döntésre ezentúl neked fizetni nem lehet, csak ha van már bírósági ítélet.

2013. aug. 7. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!