Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A birosagra hivtak be tanuskod...

A birosagra hivtak be tanuskodni. Mit tanacsoltok nekem azzal kapcsolatban, hogy mirol, mennyit beszeljek majd?

Figyelt kérdés
Nem szeretnek tulsagosan belemenni a dolgokba, csak azt akarom majd elmondani, amit lattam. De azon kivul engem nem erdekel egyik fel se, de gondolom, hogy a biro majd kerdezgetni fog. Voltatok mar birosagon?
2009. okt. 29. 14:09
 1/10 anonim ***** válasza:
71%

Szia!

A bíró kérdez, te válaszolsz. Büntetőjogi felelősséged tudatában. Avagy, ha hamisan tanúzol , akkor rád is verhetnek. Ennyi.

2009. okt. 29. 14:15
 2/10 A kérdező kommentje:

Koszi a felesleges valaszt!

Nem azt kerdeztem, hogy mi tortenik ha hamisan tanuzok, hanem teljesen mas volt a kerdes. Nem akarok hamisan tanuzni, ezt te hol olvastad???

2009. okt. 29. 14:25
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Ha nem vagy érdekelt, akkor könnyebb kívül maradni. Még erkölcsileg sem kell állást foglalnod, az a lényeg, hogy a tényeket, amiket láttál, amikről tudsz, torzítástól mentesen próbáld tovább adni. Ha megkérdezik a véleményedet, beszélhetsz arról, hogy ezek milyen érzéseket váltottak ki belőled, de valószínűleg csak azt várják majd, hogy elmondd, amiről tudomásod van. A többi egy ilyen helyzetben nem a Te dolgod.

Ahol én voltam legutóbb, ott más meg sem jelent, csak én, illetve az egyik érdekelt fél befutott késve, de addigra én már szinte mentem is elfele. Volt is utólag egy olyan (rossz) érzésem, hogy nem mindenre került sor, amit esetleg én fontosnak tartottam volna, de mivel amit elmondtam, az mind igaz volt, és amit nem, az másoknak nem is lényeges, így megnyugodtam. Az a kifejezés, hogy "a teljes igazság" amúgy is viszonylagos. A "teljes" igazságnak nem vagyok birtokában. Ezt én úgy fordítottam le magamnak, hogy ne hallgassak el semmi lényeges információt akarattal. (Ez a hazugság egyik formája lenne.)

Megkérdezték, hogy tisztában vagyok-e azzal, hogy a hamis tanúzás büntethető, erre igennel feleltem, de amúgy sem állt szándékomban hazudni.

2009. okt. 29. 14:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak a feltett kérdésekre válaszolj, röviden, tömören. Ha valamire bővebben kíváncsiak, úgyis rá fognak kérdezni. A lényeg, hogy ne hallgass el semmit.
2009. okt. 29. 14:27
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
ne hari, de te nagyon buta lehetsz... mégis erre milyen választ vársz? linkeljen be neked valaki egy sablon tárgyalási szöveget , vagy mi?? Kérdeznek, te meg egyszerűen válaszolsz. Azt, amit láttál. Nem fognak kacifántos, nyakatekert kérdéseket feltenni , az a tv műsorokban van...
2009. okt. 29. 14:31
 6/10 anonim válasza:
100%

Csak az igazat mondd és kész!Én csúnya válópernél voltam tanú,mindíg hozzá tettem,hogy véleményem szerint... vagy én úgy tapasztaltam...az én benyomásom az volt,hogy....

Nem néztem egyik félre sem csakis a bíróra!

2009. okt. 29. 14:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Három éve két közteres ismerősömnek (nő45, férfi42) nekimenet az aluljáróban két (nő, férfi,) testvérpár cigány mikor felszólították az árusítás befejezésére. Több tárgyalás idézés: tojtak elmenni!! Miután napokban előállították őket bilincsben, oly szép mívesen szépen beszéltek a bíróságon megnyerve a bírót, hogy a két hívatalos személyt (közterest) teljesen szétszedték a kérdéseikkel a bíró és a vádlott ügyvédje!!

Olyanokat kérdeztek: melyik kezükben volt a táska?, milyen színű volt? stb. HÁROM ÉV TÁVLATÁBÓL Még a napokkal az affér előtti monoklit a csajon és karmolást a kezén is rájuk akarták kenni!!! Pedig hiv. szem. elleni erőszak 2-8 évig bűntethető!!

Kedves kérdező azért nem árt ha felkészülsz, de csak az igazat!! Ha kifordul a gyomrod a talárosoktól benne van a pakliban!!!

2009. okt. 29. 15:02
 8/10 A kérdező kommentje:

Kulon koszonet a 14:25-nek, gondolom te mar nem egyszer jartal a birosagon.

Persze, hogy az igazat mondom, nekem ebbol nem szarmazik hasznom, miert ferditenem a dolgokat?

2009. okt. 29. 15:07
 9/10 anonim ***** válasza:
Aki valamilyen tényt jobb tudomása ellenére elhallgat az is elköveti a hamis tanuzás büncselekményét, tehát kár volt leugatni az első válaszadót!
2009. okt. 30. 16:24
 10/10 anonim válasza:

Voltam már tanú bírósági tárgyaláson,nem egyszer.Első esetben konkrétan elmondtam mi történt,kérdezett párat,semmi extra!Második esetben viszont a nem láttam-nem hallottam semmit eljárást követtem,ugyanis semmi kedvem nem volt hozzá,hogy majd utánna molesztáljanak,akik ellen valhattam volna.Nem nagy ügy volt,garázdaság,de akkor is.Pont olyanok voltak.

Szóval nekem nem volt gáz.Bár ez attól függ,milyen ügy.

2009. okt. 31. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!