Mennyit dolgozik egy bíró?
Figyelt kérdés
Kíváncsi lennék, hogy egy bírónak mennyi idejét veszi el a munkája. Nyilván nehéz megbecsülni, hiszen sok időt otthon töltenek az akták tanulmányozásával,de feltételezem annyit lehet tudni, hogy mondjuk naponta átlagolva 8, avagy 12 órát dolgoznak. A válaszokat előre köszönöm!2013. aug. 16. 23:22
1/6 The Lizah Reloading válasza:
Amennyi ügyet adnak.
2/6 anonim válasza:
Ismerek bírót, 1 hónap fizetett szabadság most a nyáron..
3/6 anonim válasza:
Semennyit. A bírók többsége élete során egyszer sem vesz lapátot a kezébe.
4/6 anonim válasza:
Napi 8 órát dolgoznak, de 80%-uk bárcsak ne dolgozna...
5/6 anonim válasza:
Én bíró vagyok. Heti 40 órát dolgozunk, tehát napi 8 órát. Egy héten két tárgyalási napunk van. Kinevezés után 1 évvel lehet kérvényezni, hogy a bíróságra csak a tárgyalási napunkon menjünk be. Nekem tavalyi évben 146 ügyem volt, ebből 83 esetben hoztam ítéletet, 32 esetben tárgyalás nélkül ítéletet hoztam. 31 ügyem marad folyamatban. A tárgyalás vezetés, és a vádlottak, tanúk kihallgatása nagyon egyszerű dolog, de a bírák 90%-a pokolba kívánja az ítélet írását. :D
6/6 anonim válasza:
"de a bírák 90%-a pokolba kívánja az ítélet írását." - na, azt észrevettem, a kollégáid 90%-a nem tud egy normális határozatot írni, és ez sajnos nem vicces...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!