Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kivihetek-e az utcára, például...

Kivihetek-e az utcára, például szállítás céljából egy díszkardot (katana) kardtáskában?

Figyelt kérdés

A díszkard életlen, kartondoboz nélkül tervezném szállítani, ha ez lehetséges.

Az a bizonyos táska: [link]

#kard #kardtáska
2013. aug. 3. 00:37
 1/10 anonim ***** válasza:

nem hiszem, ez a kard közbiztonságra veszélyes eszköz (bár ha életlen, akkor egy fokkal jobb).

Szállítani nyilván lehet, de tudod, ha nekem van egy pisztolyom akkor nem vihetem az utcán a kezemben egy tokban amiből elég egyértelműen látszik, hogy mi van benne.

próbáld úgy becsomagolni, hogy ne lehessen tudni, hogy mit szállítasz, illetve ne tudd könnyen előkapni. Akkor a rendőrsök se fogják azt mondani, hogy támadásra akarod használni.

2013. aug. 3. 00:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen minden további nélkül szállítható csomagolt állapotban.
2013. aug. 3. 00:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én Budapestről Debrecenbe vittem le két szép nagy lovagi kardot is, természetesen becsomagolva, de végig tömegközlekedéssel. Egyetlen rendőr sem szólt rám. Persze, ha nem lett volna becsomagolva, akkor gondolom másabb lett volna a helyzet. :)
2013. aug. 3. 00:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ha megkérdezted volna, hogy "Elnézést, szabad ez a hely?" akkor az egész sor felszabadult volna, de még az előtte lévő is:)
2013. aug. 3. 01:03
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"Persze, ha nem lett volna becsomagolva, akkor gondolom másabb lett volna a helyzet. :)"

Igen másabb! Közterületen a csupasz pengével való rohangálást tiltja a törvény.

2013. aug. 3. 03:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Há minek ázá kárd tezsvírem?

Zsamuraj vagy?

2013. aug. 3. 09:45
 7/10 kovpet ***** válasza:
montihun: de ha mégsem, akkor egy suhintás és kész :)
2013. aug. 3. 10:26
 8/10 anonim ***** válasza:
Kiviheted nyugodtan. Díszkard nem közveszélyes eszköz, csak saját magadra veszélyes...
2013. aug. 3. 16:09
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2013. aug. 7. 16:30
 10/10 anonim válasza:
Igen viheted kardtáskába az élezettet is, de mivel ez élezetlen, ezért vihetnéd de jobb ha kardtáskába rakod mert akkor nem állítanak meg, mert a tokból nem látszódik hogy élezett-e és ezért megállíthatnak...szóval mindenképp rakd táskába :D
2013. nov. 7. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!