Törvényes kés szállítás. De hogyan? Vadászkés (többi lent)
-Szóval gyakran járok túrázni és mindig viszek magammal kést.
Biciklivel átvágok a városon a táborhelyemig ezalatt "a kés a táska legmélyén van."Azután pedig övre szerelem.
-A törvényes pengehossz ha jól tudom 7cm.
-De amit én viszek az ennél bőven nagyobb kb 15-20 cm fixpengés vadászkés.
-Eddig még nem pakoltak ki a rendőrök de félek ha megtalálják elveszik.
1.A kérdésem tehát jó ha a táska legmélyén tokban tárolom?2.Vagy szerezzek engedélyt?
3.Lakott területen kívül használhatok övre fűzve?
köszi
"1.A kérdésem tehát jó ha a táska legmélyén tokban tárolom?"
Igen jó. Lényeg, hogy közterületen csomagolva kell szállítani.
"2.Vagy szerezzek engedélyt?"
Nem létezik késviselési engedély. :D
"3.Lakott területen kívül használhatok övre fűzve? "
A jog szerint nem. De senki sem fog csesztetni érte. Én és a kollégáim is 60 cm pengéjű machete -kel járunk munkába sokan tok nélkül csupasz pengével. Senkit sem zavar, ahogy például egy 90 centis kaszapenge sem. Valójában senki sem szokott ezzel foglalkozni és ez a törvény is teljesen értelmetlen, hiszen ha valakit mindenáron le akarnék kaszabolni elő tudnám venni a törvényt betartva táskából is. Gyanítom, hogy ezt a törvényt még a forradalom körül alkothatták mikor a kormány fosott a lázadóktól. Ma már értelmetlen.
"3.Lakott területen kívül használhatok övre fűzve?"
Jahh amit elfelejtettem: A jog nem a lakott illetve nem lakott terület, hanem a köz és magánterület közt tesz különbséget. Közterületen ugyanúgy nem rohangálhatsz kivont karddal lakott területen kívül, mint belül. De mondom ma már senki sem foglalkozik ezzel, amíg nem kergetsz vele valakit. :)
Tehát összegezve:
Igen a táskában szállítás törvényes és jogszerű, viszont elvileg övön vagy ruházatban akkor sem hordhatod ha az lakott területen kívül van, kivétel ha magánterületen vagy ami vagy a sajátod, vagy a tulajdonosa tudtával és belegyezésével hordod.
De hidd el nekem, hogy senki sem szokta ezt a jogszabályt ennyire túllihegni, vadászkést, bozótvágót, kaszát az emberek többsége nem azért visz magával, hogy valakit lemészároljon. Ha pedig mégis akkor a cselekménye miatt fogják elítélni nem a penge hossza miatt.
Köszönöm a válaszokat.
A kést csak általános célokra használom nem pedig vadászatra.Egy csuklómnyi faágat bizony aligha tudnám elvágni egy bicskával.
A kést tényleg tokban tárolom a táska mélyén + betekerem egy ruhadarabba.++++ <--De azért remélem nem fogják arra hogy el akarom rejteni hogy netekerem ruhába.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!