Gázpisztolyt hogyan lehet szállítani?
Én úgy tudom hogy szállításhoz nem kell viselési engedély .
Egyébként arra gondoltam hogy a pisztoly övtokban az oldalamon van ( póló alatt ) és a tár pedig a zsebembe van ( megtöltve ) . Így vajon elfogadja a rendőr ?
"a pisztoly övtokban az oldalamon van ( póló alatt )"
Ezt hivják viselésnek..
Köszönöm a válaszokat . Tehát akkor nem jó ahogy kitaláltam . Úgy hó lenne esetleg hogy dobozában van és zsebembe a tár ( szintén töltötten ) . Mivel amit találtam róla az úgy van írva , hogy külön helyen kell tartani a fegyvert és a lőszert . Példának az volt írva ,hogy a fegyver a kesztyűtartóban van a töltények vagy a tár a csomagtartóban . Ez így világos is csak azt nem tudom , hogy biciklivel hogyan valósítható meg .
Használni magánterületen szeretném ahol elég rossz a kerítés és a kóbor kutyák be tudnak jönni és volt már úgy hogy rám támadtak és és épphogy csak biciklivel el tudtam menekülni előlük . Ezért lenne jó ha gyorsan össze lehetne rakni .
Elvileg a táskádban lehet gp, ahhoz nem kell engedély. Az engedély a viseléshez kell. A táskában szállítás valósul meg, amihez semmi nem kell.
Elvileg...
Gyakorlatilag ha nálad van és megtalálják, akkor szabálysértési eljárást indítanak ellened és még ki tudja, elő is állíthatnak.
ma 20:32
Ha táskában hordja töltény nélkül akkor lehet nála ugyanis NEM viseli és NEM fogja megbüntetni rendőr!Akkor veheti elő ha töltött állapotban az oldalán hordja de amúgy is miért is állítana meg a rendőr és miért kutakodna a táskádban vagy a ruhád alatt?24 éves vok de engem sose állított meg egy rendőr se azzal a céllal hogy átvizsgálja a táskámat ruhámat se biciklivel se autóval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!