Mi kell ahhoz hogy gázpisztolyt tarthassak magamnál? Kell valamilyen oktatáson részt vennem? Vagy minden jött-mentnek adnak rá engedélyt? Aki tudja a menetét, legyen szíves pontról pontra elmondani mindent.
Kell.
A feltételek:
Magyar állampolgárság
Betöltött 18. életév
Büntetlen előélet
Fegyvervizsga
Orvosi alkalmasság
Alapos indoklás
Ha csak gázpisztolyt akarsz tehát nem éleset akkor ahhoz nem kellenek ilyen szigorú feltételek.
Amiről tudok az az hogy nagykorú magyar állampolgárnak kell lenned, büntetlen előélettel. És ugye vásárlásnál x összegért kell venned tanúsítványt az adott fegyverre, és persze a rendszerbe is bekerülnek az adataid mert ha valaki visszaél a fegyvereddel és lenyomozzák a sorozatszámát akkor téged vesznek elő, még ha nem is éles akkor is. Szóval ez ügyben észnél kell hogy legyél.
Minden jött mentnek adnak rá engedélyt.
1. Elmész a boltba megveszed a gáz riasztó fegyvert.
2. A rendőrségnél kérsz időpontot az ügyintézőnél
3. Elmész oda, be kell fizetni az illetéket (most ne kérdezd hogy mennyi 4000-6000 körül lehet), meg kell indokolni hogy miért szeretnél viselési engedély.
4. 60-90 napon belül elküldik a kis plasztik kártyát, ami a viselési engedélyed az adott gázfegyverre.
Ha jól tudom kell hozzá tiszta erkölcsi is.
13:45 vagyok
Ja és még annyit hogy a rendőrségre ha jól tudom a fegyvert is be kell vinned + még azt a kártyát amit adnak hozzá
Utolsó előtti jól írta.
De egyszerűbb:
Megveszed, berakod a zsebbe, vagy a kesztyűtartóba.
Ha kell használod, ennek az esélye 1: nagyon sokhoz.
Ha használtad, akkor a helyszínről azonnal tipli.(ha tudsz)
Az első az ÉLES fegyvert írta le!
Erre az engedélyre az esély annyi mint... nulla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!