Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon miért nincs...

Magyarországon miért nincs halálbüntetés?

Figyelt kérdés
Vissza kéne állítani a bitófát és halállal bünteti a gyilkosságot, rablást, lopást, holokausztagadást.
2013. júl. 23. 08:42
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

A legfőbb érv ellene, hogy tévedés esetén nem lehet visszavonni...

Sztem csak gyilkosság esetén jön szóba a halálbüntetés, de ott is érdemes néhány dolgot szem előtt tartani:

0. A legtöbb gyilkosság öngyilkosság, az ugye más tészta.

1. Aztán a következő leggyakoribb, hogy ismerős, vagy családtag végez valakivel, többnyire hirtelen felindulásból.

Hirtelen felindulás esetén pedig nem mérlegel a gyilkos, így nemigen van visszatartó ereje.

2. Vannak ugye a hidegvérű sorozatgyilkosok, igazi rémek, de ennek meg a valószínűsége kb a villámcsapáséval egyenlő, több százezerből átlag egy ember ilyen. Ezeket kérdés, hogy visszatartja-e bármi...

Ugyanakkor én helyénvaló döntésnek tartom, hogy alapos tárgyalás után Ted Bundyt és pl az orosz "Csikatyiló"-t kivégezték, igazi szörnyetegek voltak.

2013. júl. 24. 10:28
 32/38 anonim ***** válasza:
48%

viszont egy ijen 99 másik gyilkos jut igy nem lene kőltségvetési látszata. Ha életfogytigot lapp akir is kivan vonva a társadalomboll .

Igy a kovkázatai jóval tőbbek mint haszna.

2013. júl. 24. 11:01
 33/38 anonim ***** válasza:
Kivételes esetekben lehetne visszatartó ereje, és csökkenne is talán valamilyen szinten a bűnözés. Viszont a halálbüntetés nem rosszabb az életfogytiglannál. Csak kérdés egy olyan vérszomjas sorozatgyilkosnak van-e joga élni, aki az áldozatától elvette ezt a jogot és brutálisan meggyilkolta.
2013. júl. 24. 11:37
 34/38 tetro ***** válasza:

"Kivételes esetekben lehetne visszatartó ereje, és csökkenne is talán valamilyen szinten a bűnözés."

Milyen kivételes esetekben?

2013. júl. 24. 11:40
 35/38 anonim ***** válasza:
Amit, Charlie is írt, hogy a pszihopatákat és a hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosságokat nem tartaná vissza, viszont előre eltervezett gyilkosságokat, akiket nem pszihopata követ el, azok elgondolkoznának, hogy ezért villamos szék vagy más jár.
2013. júl. 24. 11:44
 36/38 anonim ***** válasza:
Helyesbítem az előző gondolatomat, hogy a halálbüntetés nem rosszabb az életfogytiglannál, azért rosszabb mert az életfogytiglan esetén a rab reménykedhet, hogy megváltoztatják a törvényt történik valami esemény és kiszabadul kicsi az esélye de reménye maradhat. És természetesen olyan társadalom kéne, hogy be lehessen vezetni, ahol teljes mértékben kizárható, hogy valaki/k visszaéljenek ezzel.
2013. júl. 24. 11:47
 37/38 anonim ***** válasza:

Aki előre eltervezi nem ugy tervei hogy kiderűl . Thát akor nem számoll a bűntetéssel.

VAgy nagyon ki akar csinálni vallaki és nem érdkli milesz velle.

2013. júl. 24. 12:18
 38/38 anonim ***** válasza:

Kedves Charlie O'Brian!

Bocsi, de bele fogok kötni néhány kifejezésedbe.

A büntetőjog az emberölést ismeri. A gyilkosság mint jogi fogalom az előre kitervelt emberölést jelenti.

Hirtelen nem lehet felindulni. Ez egy filmes blama, amit átvesz a köztudat olyan, mint az ujjlenyomat. Nincs ilyen kifejezés a kriminalisztikában, hogy ujjlenyomat. Bátran nézz utána! Ahogy hirtelen felindulás sincs! Erős felindulás van.

Továbbá meg szeretném jegyezni, hogy nekünk is van sorozatgyilkosunk, a százhalombattai fojtogató képében. Pontosan ismerem a Ted Bundy, J. Dahmer és többi "híresebb" sorozatgyilkos ügyét, és még így is azt mondom: nem érdemelték meg a halált. Inkább zártam volna el őket örökre a világ elől, hogy legyenek számkivetettek valami Isten háta mögötti szigeten, vagy zártam volna be őket valami lyukba, ahova a Nap sem süt be. Sokkal szigorúbb büntetés lett volna ez rájuk nézve. A halál...meghaltak aztán ennyi. Szerintem ez nem büntetés, ez megtorlás.

2013. júl. 24. 16:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!