Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örülnétek olyan törvénynek,...

Örülnétek olyan törvénynek, hogy megbüntetik azt, aki nem szedi össze a "kutyapiszkot" az utcáról?

Figyelt kérdés
Mert én nagyon!!!!!!!!! Még be is börtönözném az illetőt, így senki nem merné otthagyni.
2013. júl. 17. 21:47
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
52%
Ez a kérdés is megerősíti az elméletet, miszerint nem a társadalom krémje használja ezt a weboldalt...
2013. júl. 17. 21:53
 2/21 anonim ***** válasza:
97%
Ez ma is szabálysértés, csak elég ritkán érnek tetten valakit. A bebörtönzéssel nem értek egyet. Ha itt mindenkit bebörtönöznének ilyen semmiségekért, akkor hova jutna az ország?
2013. júl. 17. 21:54
 3/21 Komplikato ***** válasza:
98%

A kérdésed rossz, mert ilyen törvény VAN!

Csak olyan ember nincs aki betartassa! Ez pont olyan mint a szemetelés, az már gengszterváltás előtt is büntetési tétel volt, aztán még sem ... bezzeg pl. Prágában 80 rongy ha csak összepiszkítod a díszkövet, pláne ha szemetelsz.

És amennyi kutyagumit otthagynak a tahóbb eb tulajok Budapest utcáin, egy aranybánya lenne az önkormányzatoknak.

De nem börtön, kemény pénzbüntetés kell.

2013. júl. 17. 21:56
 4/21 compactegon ***** válasza:
elméletileg szabálysértés most is. nyugatabbra sokkal magasabbak a büntetési tételek, mondjuk ott kultúráltabbak az emberek is. azért kicsit radikálisnak érzem a börtönt, "kedves" kérdező...
2013. júl. 17. 22:07
 5/21 anonim ***** válasza:
32%

A pénzbüntetést, mint kutyatulaj az alábbi területeken javaslom:

-betonozott területek, utak, járdák, terek

-parkok, díszkertek

-kutyafuttatók és környékük

Viszont nem az első alkalommal! A chipes rendszer tökéletesen alkalmassá tenné, hogy a gazdik a jogosítványhoz hasonlóan amolyan "büntetőpontokat" gyűjtsenek - sokkal jobb nevelő hatása lenne, mint börtönbüntetéssel meg ilyen marhaságokkal riogatni a népet. Még ami fontos kitétel: ha az akácos alá odatrottyint az eb...hát Istenem, ne várjuk már el, hogy külön árnyékszéket is építessen számára a gazdája. Igenis kellen mindenhol olyan terület (erdősáv, ősfás rész, bozótos), ahova szabad. Sajnos az a két véglet van, aki hagyja, hogy mindenhova odapiszkítson a kutyája, meg az, aki beszól, ha a jószág egyáltalán ki meri ereszteni magából a termést a fák alá. Természetes szükséglete, ne várjuk el tőle, hogy vissza tudja tartani úgy, mint az ember.

2013. júl. 17. 22:15
 6/21 A kérdező kommentje:

bocs, első, nemsokára a Rózsadombra fogok költözni, de addig még sajnos el kell viselnem a tizenharmadik kerületi kutyapiszokkal szegélyezett utcákat. mellesleg akkor ne járj az oldalra, ha degradáló.

amúgy van egy tök jó ötletem: ha lenne metróban beléptetőrendszer, akkor a munka nélkül maradt ellenőröket kiküldeném az utcára, hogy ellenőrizzék a kutyásokat.

igen, erős lenne a börtön, de talán ezért összeszednék, és nem kéne belelépkednünk.

2013. júl. 17. 22:18
 7/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, igazad van. Én arról beszélek, amikor a gátlástalan bunkó paraszt otthagyja effektíve a járda kellős közepén.
2013. júl. 17. 22:20
 8/21 anonim ***** válasza:
12%
Nem. A kutyaszar természetes anyag, a környezetet nem hogy szennyezi, de lebomlás útján táplálja értékes trágyává válik. A trágyázásra inkább kötelezni kellene az embereket nem pedig tiltani nekik. Miért nem azokat akarod bebörtönözni akik műanyag palackot dobnak el?
2013. júl. 17. 22:22
 9/21 A kérdező kommentje:
csak ismételni tudom magam: Én arról beszélek, amikor a gátlástalan bunkó paraszt otthagyja effektíve a járda kellős közepén.
2013. júl. 17. 22:23
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

S gondolj bele, hogy aki egyáltalán elviszi sétálni a kutyáját, az még a jobbik eset. Nyílván én ezt értem, ezért írtam a büntetőpontos ötletet:

Először elkezdhti gyűjtögetni következmények nélkül, aztán ahogy gyűlik a büntetőpontja, mindig arányosan többet fizet minden alkalommal. Ráadásul nem csak a kutyapiszokért kaphatna büntetőpontot, Magyarországon a kutyatartási kultúra amúgyis a béka feneke alatt van, én adnék a póráz nélküli sétáltatásért, elmulasztott oltásért, törvényen kívűli tenyésztésért, kocsiban hagyott kutyáért és még sok másért. A pontok a kutyához és egy netes adatbázishoz lennének kapcsolva, chipet orvos nem vehet ki, amíg a kutyatulajnak tartozása van. Így gyakorlatilag lehetetlen sumákolni. Egy bizonyos ponthatár után már az állategészségügyisek kopogtatnának az ajtón és azt sem tartom kizártnak, hogy sok "hiba" után elvegyék a tulajtól a kutyát. Hidd el, sokaknak ez nagyobb érvágás lenne, mint a börtön, mert maguknak bizonyítják be, hogy alkalmatlanok arra, hogy egy másik életről gondoskodjanak. Ez olyan, mint mikor egy szülőtől elveszik a gyerekét. Rövid távon persze biztos sok jószág kerülne menhelyre (inkább az új szabályoktól való félelem, sem mint a megszegése miatt), de a magyar ember per pillanat nem igazán becsüli meg az értékeit, köztük a háziállatot sem. Ha ez bevállik, akkor később már olyasmiken lehet gondolkozni, mint a kötelező biztosítás ebekre, általános munkakutya vizsga, satöbbi...Hejj, de messze vagyunk mi most ezektől.

2013. júl. 17. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!