Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jár-e özvegyi nyugdíj?

Jár-e özvegyi nyugdíj?

Figyelt kérdés
Párom édesanyját nem tudom meggyőzni. 2001ben elvált a párom édesapjától. Apósom márciusban hunyt el. Szerinte járna neki jogilag az őzvegyi nyugdíj. Szerintem meg mivel 12 éve hivatalosan elváltak semmi nem jár neki az államtól. Segítsetek! Nekivan igaza vagy nekem. Mert szerinte én "ki akarom venni ezt a pénzt a zsebéből."

2013. júl. 8. 16:33
 1/7 anonim válasza:
semmi képpen sem jár!!! külön éltek és törvényesen elváltak amikor az apósod elhunyt! ha ujra férjhez ment volna és az a férfi halt volna meg akkor járna .... ÍGY NEM!!!!!
2013. júl. 8. 16:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Ahogy írták, mivel a halálakor nem voltak házasok, így ő nem az özvegye, így nem is jár neki semmi.
2013. júl. 8. 16:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A FÉRJ után jár, az ELVÁLT FÉRJ után nem.

Képzelje el, hogy valakinek 3-4 elvált felesége van, akkor annyinak fizetne az állam nyugdíjat?!?!?

De ha nem hiszi, menjen el a bírósági ingyenes panasznapra és ott érdeklödjön, ez nem kerül pénzébe és hivatalos helyröl kapja meg, hogy nem jár neki semmi.

2013. júl. 8. 17:05
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Finoman fogalmazva: tojd már le. Menyjen, intézze el magának. Majd ott rádöbben.
2013. júl. 8. 18:14
 5/7 anonim ***** válasza:
66%
Nem jár neki lófax sem.
2013. júl. 8. 19:17
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Mivel elváltként nem is lehet özvegy elég érdekes lenne. De hagyd a fenébe majd felfogja ha több órát futkározott miatta.
2013. júl. 8. 21:41
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elválással megszünteti a házastársi jogviszonyt, nem értem, mit szeretne a párod édesanyja... Mondd meg neki, hogy olvassa el a következő jogszabályokat:

- 1997. évi LXXXI. törvény,

- 168/1997.(X. 6.) Korm. rendelet,

- 2012. évi CCVIII. törvény.

2013. júl. 9. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!