Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem kapom az özvegyi...

Miért nem kapom az özvegyi nyugdíjat?

Figyelt kérdés

Férjem 2010-ben halt meg. 35 év szolgálati időt szerzett tűzoltóként, majd 2003-ban ment nyugdíjba. 3 gyermekünk született a 34 éves házasságunk alatt, belőlük 2 már felnőtt a legkisebb 15 éves most. Ahogy írtam 2010-ben meghalt, utána az özvegyi nyugdíjat csak 1 évig kaptam, azután már nem. 2012 szeptember 2.-án kirúgtak a munkahelyemről(átszervezés miatt), azóta nincs jövedelmem, csak az egy kiskorú gyermekem után járó árvasági ellátás és családi pótlék. 54 éves vagyok, 37,5 év munkaviszonyt igazolt vissza a nyugdíjfolyósító igazgatóság.

Sógornőmnek a férje is meghalt 2002-ben, ám ő még a mai napig is kapja az özvegyi nyugdíjat, mert mikor férje meghalt gyermekei még 24 és 22 és 12 évesek voltak. A nagyok ma már dolgoznak. A legkisebb, aki most 24 éves, őutána még mindig kapja az özvegyit mert még egyetemista. Hol itt az igazság, én miért nem kapom? Egy gyerek, nem gyerek? Pedig én is hármat neveltem fel...!

2013. febr. 9. 17:48
 1/3 anonim ***** válasza:
24%
Mert nem tudsz a sarkadra állni.
2013. febr. 9. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Elég alaposan leírják a valóban elég összetett feltételeket.

Nem jár az egy év után, mert a férjed halálakor még több mint tíz év volt hátra, hogy betöltsd a rád irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt.

És valóban ha csak egy gyereket nevelsz, az nem elég.

2013. febr. 9. 19:05
 3/3 A kérdező kommentje:

1. válaszoló:

Hiába állok a sarkamra, mindig elbillenek...Segíts felállni.

2. válaszoló:

Nagyon szépen köszönöm a linket!

2013. febr. 10. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!