Az özvegyi nyugdíj rendszerről hogyan döntött a kormány? Elveszítik az özvegyek, vagy mi lesz?
Figyelt kérdés
2011. okt. 17. 07:35
1/6 anonim válasza:
Tudtommal nincs változás. Pedig az lenne az igazságos,hogy azok az özvegyek,akiknek nincs saját nyugdíjuk, sem kapnának magasabb összeget,mint az,aki az egész életét végigdolgozta és szerzett saját nyugdíjat is.
2/6 anonim válasza:
Talán napokon belül kiderül, most fogják a nyugdíj ügyeket tárgyalni.
3/6 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy az akinek nincs saját nyugdíja, felnevelt több tisztességes gyereket is, az nem meló? Az 0-24 órás meló, mellette a férje keresett, ketten éltek is ugyan annyiba került fűteni például mint már az egynek. Nem lenne igazságos elvenni az özvegyit...nem ezért kérdeztem. Persze a több százezres nyugdíjak irreálisak, azoktól elvennem, de nem a kis nyugdíjasoktól...
2011. okt. 17. 10:03
4/6 anonim válasza:
Nem elvenni kell azoktól,akiknek nincs saját nyugdíja,csak annyit kapjanak,mint akik dolgoztak is a háztartásvezetés és gyereknevelés mellett. Ez megterhelőbb,mint aki csak a háztartással és a gyerekekkel foglalkozott. Arról nem is beszélve,hogy ha otthon tudott maradni,akkor a férje elég sokat kereshetett.
5/6 A kérdező kommentje:
Megterhelőbb lenne elmenni melózni, mint a gyerekeim életét óvni, ellátni Őket és a Férjemet? Az ember elmegy, lehúzza a 8-10óráját utazással együtt, hazajön és felteszi a lábát az asztalra...én még most is teszek-veszek, hgoy minden jó legyen körülöttük...kikérem magamnak az otthon melózó anyák nevében....
2011. okt. 20. 21:15
6/6 anonim válasza:
Remélem nem fogják elvenni az özv.nyugdijat, (nem vagyok érdekelt, de ha a 40 évhez hiányzó 8 hónapomat "behozom" akkor igen): Akik azt írják, hogy otthon nevelték a gyerekeit, a férjeiket ellátták: én napi 120 km. utaztam a munkahelyemre ez napi 4 óra volt, 42 évig, mellette:elláttam a két gyerekemet a 400 négyszögölt megműveltem, a férjemnek adtam kaját. A munkahelyemen szellemi munkát végeztem (pl. vágányzári rendeletek, ami annyit jelent, ha nem vagyok "képben" 120-al megy a vonat 40 helyett). Ezt csak azért írom, hogy én is "elnevelgettem volna otthon a kölykeimet, és papucsot húztam volna a férjem lábára ha hazajön", sajna nem tehettem meg. A másik: kaptok valami járadékot mikor nem is dolgoztatok, én: a férjem meghalt, nyugdijba nem tudok elmenni, jelenleg nincs munkám és 42 év van a hátam mögött. A köcsögök kivettek mindent a 40 éves nyugdijból ugyanis voltak kieső időim, mivel a férjemet ápolni kellett a gyerekek voltak betegek is stb... itt rohadok munka nélkül, biztositás nélkül, felkopik az állam 42 év után...... Esetleg komment???!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!