Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért olyan okosak a cigány...

Miért olyan okosak a cigány emberek?

Figyelt kérdés

Tegnap mentem haza a vonaton és egy cigány férfi odaült velem szembe,hogy szabad a hely?-feleltem igen.

Beszélgettünk és az ember esze megáll,hogy milyen okosak ezek. Rossz szagúak,lepukkant házakban piszokban élnek,de nagyon okosak.

Elkezdte nekem mondani,hogy ,ha valaki kiabál a vonaton az garázdaság,meg,ha lopunk azért két év bőrtön jár,ha nagy összegben lopunk azért már három év,meg van még ennél is nagyobb lopás amit jelentős lopásnak neveznek,még azt is mondta,hogy ő mennyire nagyon ismeri a BTK-t.

Csodálkozva hallgattam,hogy hogy milyen okosan beszél a jogról és mennyire ért hozzá.Én buta magyar léttemre nem értek ennyire a joghoz.

Miért ilyen okosak a cigány emberek?

Elnézést,hogy úgy írtam,hogy "cigány" emberek,tudtommal ez még nem törvényellenes,mert a híradókban is mondják a "cigány" nevet.

2013. jún. 21. 17:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%
Mert vannak akik "felokosítják" õket!
2013. jún. 21. 21:35
 12/17 anonim ***** válasza:
81%

vannak diplomásak is, ha nem is sokan.

Minden tisztelet nekik, sokkal nehezebb lehetett nekik elérni az előítéletek/tapasztalatok miatt.

A kérdező meg vagy sokkal butább, mint az az ember, vagy csak simán provokál...

2013. jún. 21. 21:43
 13/17 anonim ***** válasza:
49%

Ettől nem kell elájulni, a Btk. nyilvánosan hozzáférhető, interneten rengeteg helyen megleled.

És nem kell általánosítani "buta magyar" itt csak te vagy tudatlan.

Garázdaságnak még feltétele az erőszakos magatartás is, a lopásoknak pedig több fokozata van.

Értékhatár alapján lehet:

szabálysértési, ha ötvenezer forintot nem halad meg,

kisebb, ha ötvenezer forintot meghalad,

nagyobb, ha kétszázezer forintot meghalad, de kétmillió forintot nem halad meg,

jelentős, ha kétmillió forintot meghalad, de ötvenmillió forintot nem halad meg,

különösen nagy, ha ötvenmillió forintot meghalad, de ötszázmillió forintot nem halad meg,

különösen jelentős, ha ötszázmillió forintot meghalad.

2013. jún. 21. 23:53
 14/17 anonim ***** válasza:
49%
hopp lemaradt, kisebb érték 50 000 és 200 000 Ft közötti
2013. jún. 21. 23:55
 15/17 anonim ***** válasza:
29%
azért tudja mert lop, rabol és ilyenkor bíróság elé kerül aki ezeket felsorolja és sokadjára megtanulja
2013. jún. 22. 09:57
 16/17 anonim ***** válasza:
63%

Pár jógszabályt elmond egy darab neked és te máris okosnak neveznéd ?

adj neki egy könyvet , lássuk hogy megy neki az olvasás? Nekem volt ilyen osztálytársam kötekedös volt folyton gyurt beképzelt és egy mondatott nem tudott elolvasni Rendesen.

2013. jún. 27. 12:05
 17/17 anonim ***** válasza:
84%

én láttam diplomás cigányt, szociális munkásként végzett....

de az, hogy valaki felsorol egy csomó jogszabályt, még nem lesz okos tőle.

2013. júl. 4. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!