Most, hogy arviz van, ha felszolitanak koteles vagyok elhagyni a hazamat?
2011. évi CXXVIII. törvény A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények
módosításáról
49. § (4) Veszélyhelyzetben elrendelhető, hogy az ország meghatározott területét a lakosságnak a szükséges időtartamra el kell
hagynia (a továbbiakban: kitelepítés), egyben kijelölhető a lakosság új tartózkodási helye. A lakosság elszállításáról
a polgármester a hivatásos katasztrófavédelmi szerv közreműködésével gondoskodik.
(5) A kitelepítés és kimenekítés során a kötelezés ellenére lakóhelyén maradó személlyel szemben az intézkedés
foganatosítására jogosult rendvédelmi szerv jár el.
ez most jelent meg az Indexen:
Nem tudni, a gyakorlatban mi történik azokkal, akik ellenállnak a kitelepítésnek. A katasztrófavédelmi törvény és a végrehajtási rendelete egyáltalán nem fogalmaz világosan, csak annyi áll bennük erről, hogy kitelepítéskor „a kötelezés ellenére lakóhelyén maradó személlyel szemben” a rendőrség „intézkedést foganatosít”. Hogy mit jelent ez az intézkedés, nincs a törvényekben, az Index által megkérdezett jogvédők sem tudták.
"2011. évi CXXVIII. törvény A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények
módosításáról
49. § (4) Veszélyhelyzetben elrendelhető, hogy az ország meghatározott területét a lakosságnak a szükséges időtartamra el kell
hagynia (a továbbiakban: kitelepítés), egyben kijelölhető a lakosság új tartózkodási helye. A lakosság elszállításáról
a polgármester a hivatásos katasztrófavédelmi szerv közreműködésével gondoskodik.
(5) A kitelepítés és kimenekítés során a kötelezés ellenére lakóhelyén maradó személlyel szemben az intézkedés
foganatosítására jogosult rendvédelmi szerv jár el." akkor bassák szájba az anyjukat ha maradni akarok akkor ahhoz senkinek semmi köze
Én pont ilyen területen élek, így mondhatni jártas vagyok ebben. Nálunk a kitelepített helyekről volt olyan, aki saját felelősségre nem költözött el, tegnap drága honatyánk is megmondta, hogy amíg nincsenek közvetlen életveszélyben, addig erőszakot nem fognak alkalmazni.
Azért már ha a fél házad úszik és az emeletre tör fel a víz, akkor nyilván nem fogják azt mondani, hogy jól van ember, aki hülye, az haljon meg, fulladj meg a házadban, hanem ki fognak vinni ha tetszik ha nem!
Hogy hol van a határ, amikor már kötelező, azt szerintem nehéz megállapítani, de azért egy embernek legyen annyi esze, hogy a saját életét nem teszi kockára, ha már tényleg baj van és ezáltal másokét sem, akik menteni indulnak!
Teszem hozzá a nálunk tegnap délig kiköltöztetett területekről, azok közül akik ott maradtak, ma hajnalban MINDENKIT ki kellett menekíteni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!